Things fall apart so that other things can fall together....
Een dag op zee, 22 juli 2014

Op de derde cruisedag zaten we een hele dag op zee. We boften want het was heerlijk weer ! Na het ontbijt dronken we koffie op het pooldeck. De ochtendgymnastiek sloeg ik maar even over. Er was altijd heel veel te doen bij het zwembad. Er werden danslessen gegeven, er waren wedstrijdjes, bingo enz. Ik vond het meestal wel leuk om naar te kijken maar soms werd je wel een beetje gek van de herrie. En dan met name van de schreeuwstem van het meisje dat altijd alles aan elkaar praatte. Niemand snapte dat zij daar ooit voor aangenomen was.

Maar het heerlijke van zo'n grote boot was dat je ook gemakkelijk de rust op kon zoeken. Op het bovenste dek hoorde je helemaal niets dus dat werd onze favoriete plek. Oké je moest twee kleine trappetjes af naar de bar en het zwembad maar dat hadden we er graag voor over. En soms was die drukte ook gewoon vreselijk gezellig en leuk ! 

Wat ook erg leuk was dat er een vaste plek was waar je spellen kon huren. De spellen kon je gratis een dagje lenen en ze hadden van alles. Wij leenden Rummikub en Scrabble. Grappig was dat het natuurlijk een Engelse versie was van de Scrabble waardoor de letterwaardes heel anders waren. Zo kreeg je voor de Z 10 punten en een y maar 4. Ook leuk was dat een vrouw van het animatieteam zich geïnteresseerd bij ons voegde om mee te kijken. Snel werd haar duidelijk dat de woorden op tafel er wel heel vreemd uitzagen en Saskia legde snel uit dat het 'Dutch' was.

Als Nederlanders waren we sowieso in de minderheid op de boot. De groep die op de Opera het sterkst was vertegenwoordigd waren de Engelsen. Verder was er een grote groep Portugezen en de rest van de passagiers kwam echt overal vandaan. Van de Bahama's, uit Brazilië, Mexico, Nederland, Duitsland etc.

En wat hebben we toch genoten van de lekkere ligbedden en de overheerlijke fruit smoothies !

Ik besef dat het pooldek er op de foto uitziet als een mierennest maar toch hebben we geen moment last gehad van de drukte. Op het terras was meestal wel een plek te vinden en ook de zwembaden waren niet overvol. De bubbelbaden wel, maar waar is dat niet zo... Het enige dat je minder snel vond was een ligbed naast het zwembad. Dit kwam vooral omdat mensen de bedden vaak reserveerden om dan gewoon niet meer terug te komen. Nu mocht je niet langer dan 30 minuten bij je handdoek weg dus als je echt graag wilde had je de mogelijkheid te klokken en de handdoeken na een half uur te verwijderen maar wij lagen net zo lief een verdieping hoger op het tussendek of zelfs helemaal op het bovendek waar het heerlijk rustig was.

Op het tussendek

En toen hadden we wel zin in een bubbelbad... John maakte een foto van ons met de waterdichte telefoon van Saskia. Toen de foto gemaakt was riep hij : 'Vangen !' en gooide de telefoon naar Saskia die miste. Wat denk ik ook de bedoeling was van John ;-) Je had de verschrikte gezichten moeten zien toen de mobiel in het water plopte ! Er waren een paar mensen die het meteen doorhadden maar de meesten waren echt verbijsterd.  Jeetje wat heb ik gelachen !

Even daarna hebben we nog meer gelachen. Er zaten twee Italiaanse (denk ik) vrouwen in het bubbelbad die er al heel lang zaten. Steeds als er iemand bij kwam keken ze chagrijnig en begonnen ze overduidelijk te klagen tegen elkaar. Het was duidelijk dat ze vonden dat zij het meest recht hadden op het bad omdat ze er eerder inzaten. En toen stapte John nadat hij de foto had gemaakt ook nog eens in het bad erbij ! Je had de gezichten van de vrouwen moeten zien. Als blikken konden doden....

Verder hebben we in het bad nog heel gezellig gekletst met een man uit België. Hij maakte ook nog een leuke groepsfoto van ons maar die bleek er achteraf niet op te staan. Jammer !

En dit was echt het ultieme cruisemoment ! In de namiddag, de warme zonnestralen op mijn huid en een een heerlijke koude Mojito, met uitzicht over de oneindige zee....

John, Romee en Luuk waren al eerder naar beneden gegaan en Saskia, Amy en ik bleven nog iets langer. Daarna moesten we nog even naar de receptie om de rummikub in te leveren omdat we dat eerder vergeten waren. We pakten de lift maar bleken aan de andere kant van het schip te staan. Voor de receptie moesten we door een aantal bars en lounges heen. Geen probleem op zich, alleen liepen we ineens tussen allemaal prachtig uitgedoste  dames en heren ! In alle gelegenheden stonden dames in Gala en heren in kostuum en allemaal hadden ze een glas Prosecco in de hand. We waren ons ineens erg bewust van hoe we er bij liepen... Saskia en ik in strandtenue met natte haren en Amy zelfs alleen in bikini en handdoek. Oepsss...weer de nieuwsbrief niet gelezen anders hadden we geweten dat er een Gala Cocktail was van 18.00-18.45 en een ontmoeting met de kapitein. Hoe ging dat verhaaltje van die ezel en die steen ook alweer ?

Tja de ontmoeting met de kapitein hebben we dus gemist. Amy vond die ontmoeting sowieso al niets want wie moest op dat moment die boot besturen dan ?! ;-) Na een snelle douche staken wij ons ook in galakleding. Tijd voor een fotoshoot ! 

Het eten was die avond weer voortreffelijk !

Leuk al die spiegels op het schip !

 

 Na het eten dronken we weer koffie in de koffiebar en namen we nog een afzakkertje in de Pianobar. Verder besloten we niet al te laat te gaan slapen want de andere dag zouden we rond 8.00 uur al aanmeren in Vigo (Spanje). Uiteraard wilden we dan wel fit zijn !

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl