Things fall apart so that other things can fall together....
Intreeweek

In de laatste week van de vakantie begon voor Rebecca het studentenleven. Maandag 25 augustus ging de intreeweek van de UvA van start. Spannend maar ontzettend leuk en Rebecca had er dan ook enorm zin in. Omdat Rebecca geen kamer heeft in Amsterdam had ze een plek gereserveerd in het USC ( Universitair Sport Centrum). Alleen jammer dat Rebecca er pas zondagavond laat achter kwam dat de luchtbedden hier verdwenen waren. Ik had er verder ook niet aan gedacht dat ze een luchtbed nodig had omdat ik van iemand had gehoord dat ze op veldbedden zouden slapen. Even aanschaffen de andere dag was ook geen optie want op maandagochtend gaan de winkels hier pas laat open. Stressen dus... Nou ja ik dan. Rebecca merkte op dat ze er dan wel 'even' één zou kopen in Amsterdam. Oké dan moest ik mij er ook maar niet druk over maken.

Rebecca kon gelukkig met twee vrienden mee reizen. Met Famke en Mitchell die ook allebei aan de UvA gaan studeren. Mitchell gaat zelfs dezelfde studie volgen als Rebecca. Famke moest zich iets eerder melden dus daarna zijn Rebecca en Mitchell nog op een luchtbed uit geweest. Dat viel nog niet mee ! De winkels zijn in Amsterdam dan wel vroeg open maar je moet toch wel een beetje de weg weten. Gelukkig hadden ze na een uur wandelen een luchtbed. Alleen viel dat wandelen nog niet mee met al die spullen die ze mee moesten zeulen.

Nadat ze de spullen op een centrale plek waren ingeleverd maakten ze kennis met hun groep. Met die groep gingen ze het intree programma volgen. Rebecca heeft Famke en Mitchell die week nog amper gezien. Gelukkig bleek Rebecca een leuke groep te hebben. Binnen de groep leerde ze een paar leuke meiden kennen waar ze de rest van de week mee optrok. Het programma was vol maar erg leuk en divers. Ze hebben gepicknickt in het vondelpark, cabaret gezien in theater Carré, met studenten die ze daar hebben leren kennen zijn ze met een boot door de grachten gaan varen enz. enz.... 

Toch kreeg ik op dinsdag al een smsje dat niet alles zo leuk was. Het slapen in het USC viel heel erg tegen. Ze maakten dagen van 7.00 uur tot 5.00 uur. Er waren bijna geen stopcontacten dus ze had steeds een lege telefoon, ze moest elke dag opnieuw haar luchtbed opblazen en een plekje zoeken want elke dag moest alles opgeruimd worden. De hele dag kon je niet meer bij je spullen. Misschien zou ze donderdag wel naar huis gaan en dan vrijdag terug voor het eindfeest. Ik probeerde haar over te halen te blijven. Ze zou de dag Artis missen ( wat ook weer niet zo erg is want ze kan voortaan voor €3 naar binnen), het op en neer reizen zou geld kosten en later zou het (niet)slapen in het USC waarschijnlijk voor de leukste herinneringen zorgen.

Donderdagochtend kreeg ik weer een berichtje. 'Als het op en neer reizen niet zo duur was zou ze echt naar huis komen.' Vandaag op de beloofde uitslaapdag waren ze weer heel vroeg gewekt ( zogenaamd een foutje) en de helft van de groep ging nu naar huis. Ik heb haar maar een berichtje terug gestuurd dat ze op mijn kosten heen en weer mocht reizen. Voor mijn vader was het wel heel erg leuk dat ze nu toch op zijn verjaardag was ! Ze zat er wel bij als een dood vogeltje en donderdagavond ging ze vroeg naar bed en bleef maar doorslapen. Later bleek dat ze heel erg ziek was. Hoge koorts en keelontsteking. Tja geen wonder dat ze naar huis wilde... 

Vrijdagavond is ze toch weer terug gegaan. Zo heeft ze het eindfeest in Paradiso gelukkig nog mee kunnen maken en het gezellige etentje vooraf in het studentenhuis van één van haar begeleiders.

Een kleine greep uit het programma van die week

 photo programmaintreeuva_zps615c425e.jpg

Rebecca stuurde nog wat foto's !

Tijdens een kroegentocht....

 photo uva_zps388c3c88.jpg

Rebecca met de groep meiden waar ze mee optrok

 photo uva3_zpsa5c91949.jpg

Voor het USC waar ze de nacht doorbrachten

 photo uva2_zpsc871adce.jpg

In het studentenhuis van één van de begeleiders

 photo uva4_zpsfae0ebba.jpg

En toen was ik het weekend weg en kreeg ik een berichtje van Rebecca dat ze hoge koorts had en al de hele dag op bed lag. Een vervelend idee dat ze al die tijd alleen ziek thuis was. Op zondag zijn mijn ouders naar haar toe gegaan en hebben ze contact opgenomen met de huisartsenpost omdat ze helemaal niet meer kon slikken en dus ook niet eten en drinken. Gelukkig mocht Rebecca meteen met antibiotica beginnen. Maandag had ze moeten beginnen met haar eerste werkgroep en de eerste colleges maar dat was helaas nog geen optie. Zo jammer dat ze de eerste kennismakingen heeft moeten missen ! De intreeweek staat los van haar studierichting en medestudenten had ze dus verder nog niet ontmoet.

Zaterdag was Rebecca normaal gesproken voor een laptop gaan kijken omdat ze tijdens de intreeweek had gehoord dat haar laptop niet voldeed maar nu is ze er dinsdag één gaan halen. Mijn ouders waren zo lief om haar naar de winkel te brengen. Op woensdag voelde ze zich goed genoeg om alvast in haar studie te duiken. Zo fijn dat colleges al diezelfde dag online staan. Vrijdag voelde ze zich goed genoeg om naar Amsterdam te gaan. Best spannend want donderdagnacht had ze weer een migraineaanval gehad ! Maar het is goed gegaan en ze heeft haar eerste college en werkgroep bijgewoond. Nu het weekend maar even rustig aan doen zodat ze maandag echt flink tegenaan kan gaan !

 Thuis op de bank alvast beginnen met haar studie...

 photo uva5_zps0e3e5e19.jpg

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl