Things fall apart so that other things can fall together....
Vigo, 23 juli 2014

Vroeg in de ochtend kwamen we aan in Vigo, Spanje. Na een heerlijk ontbijt liepen we de boot af. De bootterminal lag in het centrum van Vigo dus dat was handig. In de haven stonden allemaal mensen die excursies regelden en we hebben een vrouw haar verhaal laten doen. Duur was het niet maar het was niet echt wat we zochten. Ze zou ons sowieso naar een Aquarium brengen en dat vond ik echt zonde van mijn tijd. De anderen gelukkig ook. Daar ben ik in Monaco ooit ingetrapt en dat gebeurt mij geen tweede keer meer. Niet dat ik een aquarium niet mooi vind maar als ik vissen wil zien ga ik wel naar Blijdorp of Scheveningen.

We liepen de VVV in om te vragen waar de tourbussen stopten en dat bleek meteen aan de overkant te zijn. Gelukkig hoefden we niet lang te wachten voordat de tourbus vertrok. Het was geen hop-on hop-off bus maar zo konden we wel heel de stad bezichtigen en daarna een keuze maken wat we verder nog wilden zien. Leuk was ook dat iedereen oortjes kreeg die je kon aansluiten op een ingebouwde audiotour bij je zitplaats. Zo kregen we te horen waar we langs reden en leerden op die manier iets van de geschiedenis van Vigo en de streek Galicië.

.

 We hadden onderweg niet iets gezien waar we per se naar terug wilden maar wilden wel graag even wandelen door die leuke typisch Spaanse straatjes. Luuk kocht alvast een souvenir voor opa en oma, een wijnfleshouder.

Romee slaagde nog voor een hele leuke tas. John en Saskia hebben echt hun best gedaan met afdingen !

 Wat ik zo leuk vond waren de sinaasappelboompjes door de hele stad !

John en de meiden gingen iets eerder terug naar de boot, Saskia, Luuk en ik maakten nog een extra rondje.

Ik vond Vigo een lief Spaans plaatsje maar echte bezienswaardigheden zijn we niet tegen gekomen en de kerk die we in wilden was dicht. Niet heel erg maar het viel ons wel op. Voor ons was het bezoek lang genoeg al geloof ik zeker dat in de directe omgeving van Vigo genoeg te doen is. Santiago de Compostela bijvoorbeeld en het strand waar we langs reden met de bus zag er ook prachtig uit.

Terug aan boord vonden Luuk en ik het wel tijd voor een late lunch. Leuk dat er in het buffetrestaurant rekening werd gehouden met het feit dat we in Spanje waren aangemeerd. Ik kon dus genieten van een heerlijke Paella ! Maar ook de gegrilde beenham en de meloen ging er goed in.

Die avond was het Italiaanse avond aan boord van de Opera. Een beetje verwarrend omdat we ons in Spaanse wateren bevonden maar ook weer niet heel vreemd aangezien de Opera onder de Italiaanse vlag vaart. Het kledingadvies voor deze avond was dan ook groen, wit of rood. John, Amy en Romee hadden hun best gedaan en waren met elkaar gekleed in de kleuren van de Italiaanse vlag. Luuk, Saskia en ik waren allerdrie in rood. Tja als ik alle kledingadviezen had geweten voordat ik mijn koffer inpakte had ik er wat meer mijn best op kunnen doen.

De show in het Teatro Dell'Opera was ook geheel in het thema. Saskia en ik vielen bijna in katzwijm toen we de Italiaanse zanger Juan zagen. Wat een lekker ding ! We waren niet de enige aan het gegiechel te horen en de gezichten van de vrouwen om ons heen spraken boekdelen haha... Juan kon trouwens ook nog eens echt goed zingen, een leuke bijkomstigheid !

 Van het diner hadden ze ook weer erg veel werk gemaakt. Er was gedekt in de Italiaanse kleuren en het personeel maakte er weer een waar feest van. Op een gegeven moment kwamen de obers met Tiramisu binnen terwijl wij met onze servetten mochten zwaaien (zie filmpje). Erg leuk !

 Er zijn ook foto's aan tafel gemaakt door een professionele fotograaf. Wij werden er gek van... Vanaf het moment dat we op de boot stapten werden we overal gefotografeerd. Die foto's kon je vervolgens voor veel te veel geld kopen. Op zich snap ik het idee erachter wel maar waarom twintig euro voor een foto vragen ? Als je ze voor vijf euro per stuk verkoopt worden er meer afgenomen en verdien je er ook meer op. De foto's waren vaak niet eens echt mooi maar als herinnering had ik er normaal gesproken wel één of meer gekocht.

Op de Italiaanse avond kwam er een fotograaf bij ons aan tafel en maakte niet één foto van ons allemaal maar per koppel van twee. Een paar dagen later hoorden we dat je deze foto's gratis kreeg. We besloten die op te halen. Inmiddels waren er bakken vol met foto's en was het zoeken nog een aardige klus op zich. Voor het eten hadden we de foto van Amy en mij gevonden en die kreeg ik mee. Na het eten zouden we de andere foto's wel opzoeken. Uiteindelijk hebben we na het diner ook de andere foto's gevonden. Alleen bleek toen ineens dat je maar één foto per hut mocht meenemen. 'Per ongeluk' zijn er toen toch twee foto's in mijn fotomapje terecht gekomen. Wat een muggenzifters daar...

Weer maakten we het niet laat die avond want de andere dag zouden we alweer vroeg aankomen in Lissabon. Wel namen we nog een afzakkertje in de pianobar voordat we richting hut vertrokken.

 De Tiramisu wordt binnen gebracht....

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl