Things fall apart so that other things can fall together....
Herfstvakantie

Wat geniet ik toch altijd van die herfstvakantie ! Na de eerste drukke opstartweken na de zomervakantie kan ik echt weer zo toe zijn aan een weekje niets. Een kleine greep uit de dingen die ik heb ondernomen :

Oké een week eerder en dus nog niet in de vakantie maar het gaf alvast een vakantiegevoel ! Vrijdagmiddag 10 okt lekker lunchen met Marie-Louise, zonder jas in het zonnetje aan de Kralingse plas. De overheerlijke geitenkaassalade ging er goed in en we hebben lekker bij kunnen kletsen. Daarna nog even bij Marie-Louise in de tuin thee gedronken en samen Miyori uit school gehaald. Een super gezellige middag !

Zondag 19 oktober, een zomerse picknick aan de Maasboulevard in Schiedam. Nou ja het begon zomers maar na een paar uurtjes moesten de jassen wel weer aan. Maar hey, in oktober ?!! We mogen toch niet klagen ! Iedereen had eten en drinken meegenomen en er was zelfs een barbecue(tje).

Foto & tekst Susanne : 'Hoeveel mannen zijn er nodig om de barbecue aan te krijgen?'

Foto Maroesja

Maandag, de eerste echte vakantiedag zijn Luuk en ik met mijn ouders meegegaan naar Roosendaal voor de verjaardag van ome Sjoerd. Onderweg nog even gestopt bij een benzinepomp om nog iets te kopen voor Sjoerd omdat mijn moeder er achter kwam dat ze het cadeau per ongeluk bij mij op de keukentafel had laten staan. Ze had daar wat spullen voor mij uit de tas gehaald maar het cadeau had uiteraard in de tas moeten blijven. Gelukkig was ome Sjoerd ook heel blij met de doos Belgische bonbons ;-)

 Na de lunch zijn we richting Rosada gereden want Luuk had hoognodig broeken en truien nodig. Op zich is Rosada geweldig leuk maar je moet wel goed zoeken voordat je echt iets voordeligs vindt. Wij zijn niet zo van de merkkleding en zijn dus aan wat lagere prijzen gewend. Leuk als een simpel T-shirt afgeprijsd is van €50 voor €30 maar dan vind ik het nog steeds véél te duur ! Toch is Luuk uiteindelijk heel leuk geslaagd. Na eerst een paar mooie redelijk geprijsde Petrol broeken gescoord te hebben kwamen we even later in een winkel waar alle Cars broeken weggingen voor €10 ! Tja dan nog maar een extra broek erbij. Verder heeft hij nog een nieuwe winterjas gekregen van mijn ouders en vond hij nog een mooi shirt met lange mouw en een Puma trui die hij meteen aandeed.

Inmiddels was het al aardig laat geworden en mijn moeder opperde dat we beter even langs de Mac Donald konden rijden. Altijd een goed idee natuurlijk ! Meteen stuurde ik Rebecca een app met de vraag of ze ook trek had in Mac Donald en of ze het nog uithield tot een uur of zeven omdat we tegen die tijd pas in Vlaardingen terug zouden zijn. Rebecca heeft nu ze op de universiteit zit alleen nog kerst- en zomervakantie anders was ze wel meegegaan naar Roosendaal. Zij had dus gewoon colleges gevolgd die dag maar had wel zin om met ons het begin van de vakantie te vieren bij Mac Donald. 

Maar al had Rebecca geen vakantie we hadden toch tijd om een leuke dag in te plannen ! Op woensdag was ze een dagje collegevrij en besloten we Rotterdam in te gaan. We waren inmiddels erg nieuwsgierig geworden naar de nieuwe markthal ! Het is ook echt prachtig !! Alleen jammer dat het voor het leuke nog gewoon te druk was. Was trouwens maar goed dat we voordat we weggingen wat gegeten hadden zodat we niet in verleiding kwamen bij het zien van al die overheerlijke dingen. We hebben overal rondgekeken maar geen geld uitgegeven.

Geld hebben we wel uitgegeven aan twee nieuwe jassen, één voor Rebecca en één voor mij. Samen waren we net vijfendertig euro kwijt, super toch ?!! Verder nog wat leuke koopjes gescoord dus eind van de middag met een voldaan gevoel neergestreken bij café Floor. Daar vond ik dat we het geld dat we hadden uitgespaard wel aan een lekker borrelhapje konden besteden, voor bij ons heerlijke wijntje.

Op donderdag zijn mijn moeder, Rebecca en ik naar Ikea geweest. Rebecca had eigenlijk nog een college van anderhalf uur in Amsterdam maar dat college stond diezelfde dag nog online dus  had ze geen zin in de vier uur reistijd die ze sowieso altijd kwijt is. `s Morgens zijn we dus naar Ikea geweest en toen we rond half drie thuis waren heeft ze online nog een tijdje met haar werkgroep aan een opdracht gewerkt en `s avonds haar college gevolgd. Toch handig dat dit allemaal mogelijk is nu !

De reden van het Ikeabezoek was dat Rebecca nieuwe meubels kreeg. Haar boekenkast die zelfs ooit nog uit mijn kinderkamer is meeverhuisd viel nu echt bijna in elkaar. En het bureau dat ze op vijfjarige leeftijd heeft gekregen (toen al tweede of derdehands) zag er echt niet meer uit. Maar met de nieuwe meubels wilde ze ook meteen een hele andere indeling. Nu heeft ze een piepklein kamertje maar op papier waren we al met de meubels aan het schuiven geweest en er waren mogelijkheden. Toen bleek dat Rebecca's hockeytraining die avond niet doorging hadden we wel zin om meteen al haar kamer om te gooien. Helaas had Gerard geen tijd en dus verplaatsten Rebecca, Luuk en ik zelf de ladenkast en het loodzware bed.

De vrijdag erna moest Rebecca wel weer de hele dag naar Amsterdam maar mijn ouders en Anneke kwamen langs om samen met mij de kasten in elkaar te zetten die Rebecca nu als scheidingswand gebruikt. Toen Rebecca thuis kwam hebben wij met zijn tweetjes nog even het bureau eraan gemonteerd en Gerard heeft zaterdag de planken verhangen. Een boormachine raak ik zelf niet aan...

Het eindresultaat is zo mooi !! Ze heeft een heel andere kamer nu en hij lijkt bovendien veel groter. Ik word er zelf ook helemaal blij van, elke keer dat ik langs haar kamer loop.

Reacties

Harriët op 10-11-2014 08:18

Gezellig weekje! Lekker gezellige dingetjes in de herfstvakantie!

Mooi geslaagd dus voor kleding voor Luuk. Goedkoop: Cars broeken voor €10,-!! EN begrijp ik nou goed dat je 2 jassen had voor €35,-?? Das knap! Hoe doe je dat?

Hoe bevalt het Rebecca verder in Amsterdam? 

Kitty op 13-11-2014 23:44

Bedankt voor je reactie Harriët ! Sorry voor het late antwoord... Ja die Carsbroeken waren echt super goedkoop !! En de jassen hadden we ook heel veel geluk mee. Het zijn van die dunne gewatteerde korte jasjes voor nu zeg maar, waar zo'n beetje iedereen in loopt ;-) Alleen had Rebecca het geluk er één voor €15 te vinden en die van mij was tot €19,95 afgeprijsd bij C&A. Ik dacht dat hij afgeprijsd was naar 30 en toen bleek er bij de kassa nog eens een tientje af te gaan :-)

Rebecca heeft het erg naar haar zin in Amsterdam. Behalve dat ze helemaal op haar plek is wat de studie betreft heeft ze echt haar hart verloren aan de stad zelf. En ik snap dat wel, ben ook weg van die stad !

Dinsdagavond heb ik een ouderavond op de universiteit ! Grappig toch ? Gelukkig heb ik de middag vrij kunnen regelen van school dus kan ik om drie uur al in Amsterdam zijn. Hoeft Rebecca niet eerst naar huis en kunnen we samen nog een paar uurtjes rondlopen en samen de tijd volmaken.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl