Things fall apart so that other things can fall together....
Even bijkletsen...

Schrijven, één van de dingen die ik het liefst doe en wat komt het er weinig van.Nu heb ik eigenlijk ook nog heel veel andere dingen te doen maar ik vond dat ik toch maar eens tijd moest maken om een blog te schrijven. Even bijkletsen ! 

Wat is deze periode toch heerlijk om op een basisschool te werken. Het is druk, heel erg druk zelfs...maar ik kan zo genieten van de kinderen op school in deze tijd.Heerlijk om de stralende gezichtjes te zien als ik in de kring een zwarte piet naspeel en de kinderen er bijna van overtuigd lijken dat het allemaal echt is al zien ze dat het de juf is die door de klas loopt met een pietenmuts en jute zak. Zo leuk om de spulletjes uit de klas die de kinderen zelf mochten uitkiezen te verstoppen terwijl ze toekeken. Daarna mochten ze om de beurt de spulletjes weer opzoeken. Zien of ze onthouden hadden waar ik de spulletjes ook alweer had neergelegd...   Ik heb poppenkast gespeeld, we hebben Pietengymnastiek gedaan en natuurlijk onze zelf gemaakte klompjes gezet.

Rommelpiet is ook weer langs geweest en hij had zich flink vermaakt met allemaal speelgoed uit de klas en zelfs een babypop zwart geverfd met waterverf. Gelukkig hebben de kinderen goed geholpen met opruimen en had piet wel voor iedereen een chocolade Sint of Piet achter gelaten.

Maar goed, dat wat school betreft. Thuis kom ik de laatste tijd aan veel te weinig dingen toe. Voor mijn studie ook niet echt handig.Heel druk door de weeks en in het weekend stort ik in, variërend van gewoon belabberd tot veertig graden koorts. Tja en dan kan ik niet veel anders dan het hele weekend op de bank en in bed hangen. En als ik niet ziek ben voel ik mij futloos, nergens zin in. Echt helemaal niets voor mij. Als ik mij zo voel ben ik het liefst alleen en zin om weg te gaan heb ik op zo'n moment ook niet.

22 November had ik een feest waar ik mij al lang op had verheugd maar ik zag er nu als een berg  tegenop.Heel veel gezellige bekenden maar ik had er geen zin in. En dus heb ik mijn kaartje verkocht en Marie-Louise geappt. Zij had eerder gevraagd of ik zin had om af te spreken maar ik had geantwoord dat ik al wat anders had. Nu ik het feest had afgezegd had ik wel zin om gewoon even wat te gaan drinken met Marie-Louise. Ik wist dat eenmaal zaterdagavond ik weer liever op de bank zou blijven zitten maar deze afspraak zou ik sowieso niet meer afzeggen.

Marie-Louise kwam en nam een fles bubbels mee die we bij mij op de bank soldaat maakten. Daarna reden we naar Scheveningen waar we terecht kwamen bij Crazy Pianos. Geen zin in mensen en drukte, dan moet je zeker niet bij Crazy Pianos zijn....maar wat heb ik het naar mijn zin gehad.

 Zo gelachen toen ik ineens de ambassadeur van Tsjechië uit Brussel achter me aan kreeg. We hadden ons al afgevraagd wat dat groepje mannen bij die statafel zou doen in het dagelijks leven Ze hadden heel decadent een grote schaal met ijs voor hun neus met een grote fles wodka en blikjes energy die regelmatig werd bijgevuld. Marie Louise merkte op dat ze met biljetten aan het wapperen die wij nog nooit in ons handen hadden gehad. Vast iets in de mode ? Nee dus, het bleken allemaal diplomaten te zijn. Wat een feestbeesten zijn dat !

We hebben de hele avond gratis gedronken al ging het ze wel aan het hart om spa rood voor ons te moeten bestellen. Het liefst hadden ze ons ook aan de Wodka. ;-) Het was erg gezellig en gelukkig bleef dat ook nog zo toen het tot de ambassadeur doordrong dat ik niet op zijn avances in zou gaan.  

In Crazy Pianos kreeg ik foto doorgestuurd van Luuk en Rebecca. Zij hadden hun vader die avond meegenomen naar een wedstrijd van Feyenoord tegen FC Dordrecht in de kuip ! Een grote verrassing voor zijn verjaardag. Hij wist alleen dat hij de 22e vrij moest houden en was al bang voor een surpriseparty. Hij had al zitten vissen en gevraagd of hij nog iets bijzonders nodig had op die dag. ' Nee hoor had Rebecca gezegd, alleen ik zou je banken aan de kant schuiven om meer ruimte te creëren.' :-)

Ze hebben het heerlijk gehad en Feyenoord heeft ook nog 2-0 gewonnen !! En het was prima weer, ook wel fijn !

Vorige week heb ik trouwens weer een dagje Londen geboekt. Dit keer ga ik met Oud & Nieuw ! Ik was er al even over aan het piekeren hoe ik mijn jaarwisseling zou doorbrengen. De laatste jaren geef ik een groot feest hier thuis en ook nu kreeg ik al weken vragen van mensen of ik weer mijn huis openstelde.

Het is altijd heel leuk, een mannetje of veertig en vaak ook nog wat kinderen en jongeren. Heel veel bekenden maar ook mensen die ik nog nooit gezien heb, soms viavia of via de site van Ouderalleen. Iedereen neemt wat te eten en drinken mee en we maken het met elkaar gezellig. Maarrr ook drie dagen voorbereiden en drie dagen opruimen. Misschien heb ik daar heel veel zin in tegen die tijd maar misschien ook helemaal niet en ik kan dat moeilijk lastminute beslissen.

En dus was ik al aan het bedenken hoe het anders kon... Ik had wel zin in een dagje Londen of Parijs. Toen Astrid vroeg wat ik ging doen met Oud & Nieuw opperde ik dat en zij was meteen enthousiast. Zij gaf de voorkeur aan Londen en ik eigenlijk ook wel. Achteraf bleek dat ook een goede zet want in Parijs is helemaal geen vuurwerk met Oud & Nieuw. Juist het vuurwerk lijkt ons nou net zo gaaf om mee te maken !  

De nacht ervoor vertrekken we en rond half tien `s morgens komen we aan in Londen. Het openbaar vervoer is helemaal gratis die dag dus die mazzel hebben we ook. Astrid is nog nooit in Londen geweest dus we gaan in ieder geval wat highlights bekijken en verder lijkt het Winterwonderland in Hydepark mij helemaal gaaf ! `s Avonds wonen we het vuurwerk bij en na afloop stappen we de bus weer in. Ik kijk er al naar uit !!  

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl