Things fall apart so that other things can fall together....
Ouderavond op de UvA, 18 november 2014

Twee weken geleden was er een ouderavond op de Universiteit van Amsterdam van de studie Communicatiewetenschappen georganiseerd door de studievereniging Mercurius. Super leuk natuurlijk om eens te kijken waar Rebecca haar dagen doorbrengt ! Alleen lastig dat het op dinsdagavond was gepland, best ver even op en neer naar Amsterdam en eigenlijk ook een beetje zonde van het geld voor die paar uurtjes. Beter was het om wat langer de tijd te hebben in Amsterdam...

Rebecca had colleges tot kwart voor drie en kon dan om drie uur op Amsterdam centraal zijn. Voor mij was een hele dag vrij nemen lastig maar een middag bleek te regelen. Nadat het laatste kind was opgehaald en de klas weer toonbaar was racete ik naar huis. Snel propte ik mijn lunch naar binnen en fietste naar de trein. Ik bleek een trein eerder te hebben omdat die vijf minuten later vertrokken was vanaf het beginpunt. Mazzel voor mij ! Mijn geluk bleek van korte duur. Op Schiedam bleek dat de treinen naar Amsterdam niet reden. De eerstvolgende niet en de drie daarna ook niet, geen reden erbij niets... Hiep hiep hoera, lang leve de NS !! Dit maakt Rebecca minstens drie keer per week mee.

Dan maar weer wachten op de trein naar Rotterdam. Zat ik uiteindelijk toch nog in de trein die ik normaal gesproken gehad zou hebben maar dan nu een station verder. In Rotterdam besloot ik de Intercity direct maar te nemen zodat ik toch nog voor drieën op Amsterdam centraal  aan zou komen. Als ik op de gewone trein had gewacht was ik pas kwart over drie aangekomen. Normaal niet zo erg maar we hadden al zo weinig tijd. Met tegenzin betaalde ik de toeslag van €2,30. Als de NS nou gewoon eens zou doen wat ze moeten doen was dit helemaal niet nodig geweest ! Maar net doen of ik het niet wist van die toeslag durfde ik ook niet. Ik heb ooit één keer in mijn leven ( per ongeluk, vanwege veranderde regels) met een ongeldig abonnement gereden en toen had ik meteen een flinke boete.

Eenmaal in de trein liet ik het maar van mij afglijden... Ik ging een gezellige middag en avond  doorbrengen in Amsterdam met mijn dochter en daar keek ik naar uit ! Rebecca en ik hebben wat door Chinatown gelopen, onbedoeld ook weer een stukje roze buurt meegepakt en wat winkels bekeken. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten was het vijf uur, tijd om een gezellig tentje uit te zoeken om wat te eten.

Ik had van te voren wel wat gegoogled naar goedkope leuke eettentjes maar uiteindelijk besloten maar gewoon te zien waar we tegen aanliepen. Dat bleek toch niet handig. Veel eetentjes maar bijna alleen maar grillrestaurants met voornamelijk vlees op de kaart. Aangezien Rebecca vegetarisch is was dat geen optie. Snel zocht ik weer even op google en kwam Olijfje tegen, die was ik eerder tegengekomen en die was opgevallen door de goede recensies.

Het bleek nog een stukje lopen en we maakten ons een beetje zorgen dat we wel steeds verder van het station afzaten. We moesten om zeven uur natuurlijk wel op de UvA zijn. Uiteindelijk bleek dit zelfs een hele goede zet ! Ineens zagen we metro Waterlooplein vrijwel direct naast het restaurant en dat was slechts één halte voor Weesperplein waar we er uit moesten voor de UvA. Nu maar hopen dat er plek was !

We stapten een leeg restaurant binnen maar toch begon ik met de vraag of er plek was voor twee personen. Dit bleek geen vreemde vraag want als antwoord kregen we dat alle tafels waren gereserveerd. Eén tafel was pas gereserveerd om zeven uur dus als we dat geen probleem vonden ? Geen probleem natuurlijk omdat we om die tijd alweer elders moesten zijn. We mochten plaats nemen bij het raam, een kwartier later begon het al vol te stromen en een half uur later waren alle tafels inderdaad bezet. En dat voor een dinsdagavond !

De inrichting van het restaurant was sfeervol en gezellig, de bediening vlot en attent, de eigenaar belangstellend en enthousiast en de tapas erg lekker. Water werd zonder vragen op tafel gezet en was van het huis en ik was aangenaam verrast door de rekening. We hebben heerlijk gegeten voor een prima prijs !

Restaurant Olijfje, een echte aanrader !

Ik kon geen nagerecht meer kwijt maar Rebecca genoot van haar Baklava als dessert...

Mooi op tijd waren we op Roeterseiland, waar de faculteit der Maatschappij- en gedragswetenschappen gevestigd is. Een gloednieuw gebouw dat er in het donker prachtig verlicht uitzag. Er was koffie en we mochten plaats nemen in de collegezaal waar studievereniging Mercurius ons welkom heette en waar we iets meer hoorden over de komende studiejaren. Na het algemene gedeelte kon je een keus maken uit twee lokalen. Eén waar je het vak 'inleiding in de communicatie' kon bijwonen en een ander waar je eventueel wat vragen kon stellen. Daarna kon er gewisseld worden. 

Omdat niemand echt vragen had bleef de helft van de groep in de gang hangen tot de eerste groep klaar was. Dat was niet helemaal handig geregeld maar ik heb mij toch wel vermaakt. Ik maakte kennis met de ouders van Mitchell die ook al bij Rebecca op Spieringshoek zat maar die ik nog nooit gesproken had. Voordat we het wisten waren wij aan de beurt om het vak te volgen.

Het bleek best interessant en het was leuk dat we nu ook de lokalen hebben gezien waar Rebecca haar werkgroepen heeft. Na afloop zou er nog gelegenheid zijn om met andere ouders een drankje te drinken in Crea, het studentencafé van Roeterseiland. Met de ouders van Mitchell, Rebecca, een medestudente van Rebecca en haar ouders hebben we een tijdje gewacht op de organisatoren die beloofd hadden te komen en op de rest van de ouders maar er kwam maar niemand...

Uiteindelijk zag de vader van Mitchell één van de sprekers lopen en klampte hem aan. Waar was de beloofde borrel en waar was iedereen ? De jongen legde uit dat iedereen vrij was om zelf een drankje te bestellen in het Crea café. Oké, geen druk bezochte verzorgde borrel dus maar we besloten dan zelf maar wat te bestellen. We legden wat geld bij elkaar en bestelden zeven biertjes. Toch leuk om even in het Crea café te zijn geweest, zelfs Rebecca was er dat keer pas voor het eerst ! Al met al een leuke indruk van het studentenleven op de UvA.

Rond kwart voor tien liepen we met elkaar richting metro. Ook de ouders van Mitchell waren met de trein en dus hebben we tot Schiedam centrum nog gezellig kunnen kletsen. Twaalf uur waren we thuis.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl