Things fall apart so that other things can fall together....
Culturele uitstapjes

In de meivakantie vroeg ik aan Luuk of hij de volgende dag had afgesproken met zijn vrienden om te gaan voetballen of iets anders leuks te gaan doen, omdat hij de hele dag al een beetje aan het hangen en gamen was. Hij antwoordde dat dit niet het geval was maar dat hij drie musea af zou gaan omdat hij dit moest doen voor school. Voor eind mei moest hij er drie bezocht hebben. Nu zijn wij altijd al gek op musea geweest maar de laatste paar jaar komt het er niet meer zo vaak van om te gaan. Toen ik hoorde dat er niemand anders ging stelde ik voor om mee te gaan. Op zich had ik nog aardig wat te doen maar ik vond het sneu om Luuk alleen te laten gaan en bovendien was het een mooi excuus om alle verplichtingen weer even aan de kant te schuiven.

Ik herinnerde Luuk er aan dat hij met Pasen in het Vesting Museum was geweest dus als hij daar een mooi verslag over schreef hoefden we nog maar twee musea af. Wel kwam hij toen hij het lijstje van school nog eens doornam erachter dat hij ook nog voor eind mei een theatervoorstelling moest bezoeken. Gelukkig zag ik op de site van de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen dat Emilio Guzman  daar 9 mei optrad met zijn voorstelling 'een dunne dekmantel'. Ooit ben ik wel eens naar zijn broer Javier geweest maar Emilio kende ik nog niet. Het plan om met Luuk naar een Cabaretvoorstelling te gaan is er al heel lang maar het was er nog niet van gekomen. Een mooie gelegenheid dus. Bovendien zag ik tot mijn grote verrassing dat je juist die dag 50% korting zou krijgen op kaartjes ! Meteen bestelde ik twee kaarten. Rebecca had helaas al andere plannen anders hadden we er een familie uitje van gemaakt.

Maar goed eerst naar de musea... We besloten te beginnen bij Boijmans Van Beuningen. Een museum waar ik vaak geweest ben maar het is heel afhankelijk van de tentoonstelling of het de moeite waard is. Dit keer vond ik het niet geweldig. Luuk en ik kunnen trouwens de musea in Rotterdam (en de meeste in Delft en Den Haag) gratis bezoeken met de Rotterdampas.

De kapstok blijft fantastisch !  Ik kan mij nog een OA uitje herinneren dat er iemand zijn zoon omhoog takelde en dat dit minder werd gewaardeerd...

De spiegelplaten waren wel grappig. Maar kunst ?

Luuk speelt een deuntje...

Wat Luuk heel jammer vond was dat de andere jongens wel gingen voetballen. Dat had hij toch liever gedaan dan naar een museum... Maar op whatsapp las hij dat ze toch maar niet gingen omdat het erg slecht weer was geworden. Inderdaad was op dat moment de lucht gitzwart en kwam de regen met bakken uit de hemel. Even daarna was de lucht weer strakblauw en zonnig. Ik maakte snel een foto van Luuk in de voetbalkooi voor Boijmans. Die foto stuurde hij naar zijn vrienden met de tekst : 'Waar blijven jullie nou ?'

Het plan was om bij  Boijmans te lunchen maar veel meer dan een duur croissantje stond er niet op de kaart. En dus stelde ik voor om naar Bazar te lopen. Ik ben daar wel vaker geweest maar nog nooit voor een lunch. Dit bleek een goede zet. Ik had een heerlijke wrap met gekruid gehakt en Luuk koos een Turkse pizza. Erg lekker en netjes geprijsd. 

Ik ben trouwens weg van de WC van Bazar ! Helemaal mijn ding...

Na Bazar liepen we naar Het nieuwe Instituut over architectuur, design en e-cultuur. Leuk om even door heen te lopen maar ik was wel blij dat ik er geen 10 euro (normale prijs voor volwassenen, kinderen en jongeren t/m 18 jaar zijn altijd gratis) voor had neergeteld want daar vind ik de collectie niet uitgebreid genoeg voor.

Zaterdag 9 mei zijn we dus naar Emilio Guzman geweest. De voorstelling werd gehouden in de kleine zaal van de Stadsgehoorzaal, een leuke knusse ruimte. Wel jammer dat er maar drie kwart van de zaal bezet was. Voor ons natuurlijk geen probleem maar voor Emilio niet echt leuk. Ik had nog niets van hem gezien en liet mij dus verrassen. En of ik verrast werd !! Wat is die man geweldig ! Ik vond zijn broer Javier erg goed maar in de show Ton Zuur die ik heb gezien wel wat gehaast. Ook was de voorstelling toen ineens afgelopen. Emilio daarin tegen had een goed gevuld programma en ik vond alles goed en gevat. Heel veel dingen waren zo herkenbaar en ik zou best een avondje met hem willen bomen over verschillende onderwerpen.

Na de voorstelling stond hij al snel aan de bar een biertje te drinken en vond het ook geen probleem om met ons op de foto te gaan. Luuk plaatste de foto als profiel in zijn whatsapp en kreeg meteen de vraag van zijn vrienden :'Is dat je vader ?' :-)

En toen Luuk onderstaande foto in de familieapp plaatste antwoordde mijn moeder :'Leuk die foto van jullie maar wie is die man ?' Luuk antwoordde dat het Emilio Guzman was, een cabaretier, waarop mijn moeder weer reageerde met :'Leuk breng Emilio maar mee op de koffie.' ;-)

Inmiddels nog meer van hem bekeken op Youtube en ook dat is fantastisch ! Hieronder wat beelden uit Toomler. Komt hij eens bij je in de buurt ? Gaan !! Trouwens Emilio Guzman is het ook waard om een stukje voor te reizen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl