Things fall apart so that other things can fall together....
Groeten van Max

En dan nu eindelijk het verslag van de opnames voor Groeten van Max. Eerder kon ik het er niet over hebben omdat Slangenreizen er uiteraard niet achter mocht komen.

In maart kreeg ik ineens een mail doorgestuurd van mijn locatieleidster. Ze was benaderd door een redacteur van Groeten van Max omdat ze op zoek waren naar mij en online waren ze erachter gekomen dat ik op haar school werkzaam was. Omdat de afzender iemand van Tuvalu media was dacht ik nog even dat het iets te maken had met de serie Dokters waar de kinderen en ik in mee hebben gedaan, het programma Groeten van Max zei mij op dat moment nog niets.Natuurlijk belde ik Pieter meteen terug en hoorde ik dat hij mij benaderd had voor het programma omdat ze via mijn Blog en de berichten op klacht.nl op mijn verhaal over de Slangenreizen Oud & Nieuw reis naar Londen was gekomen. De vraag was of ik het leuk vond om daar iets over te vertellen op televisie. Nou ja natuurlijk! Ik houd wel van dit soort dingen en ik was nog flink boos op Slangenreizen. 

Pieter vertelde dat hij ook in contact wilde komen met Astrid maar dat zij op dat moment in Istanbul zat. Maar toen ik in de Londen-Six Slakkenreizenapp groep vertelde over het contact met Pieter bleek dat Astrid nog van niets wist. Vreemd dat Pieter wist dat zij op vakantie was ! Wat bleek.. hij had op klacht.nl haar achternaam zien staan en iedereen in haar woonplaats met dezelfde naam opgebeld. Zo kwam hij uiteindelijk bij haar nicht en die vertelde dat Astrid nu in Istanbul zat maar dat ze haar bij thuiskomst zou vragen contact op te nemen.

Geweldig toch al die moeite die ze doen?!

Toen ik Pieter sprak vertelde ik hem dat we in de bus ook nog vier geweldige meiden hadden ontmoet en dat we nog steeds een heel leuk contact hadden. Hij had inderdaad de foto's gezien op mijn weblog en wilde ook graag met hen in contact komen. Nu hadden we op dat moment al een eetafspraak staan en ik stelde voor om dan langs te komen met een cameraploeg. Nu vond hij dat een prima idee maar om dat te regelen op een zaterdagavond bleek toch wat lastig. Uiteindelijk werd er een interview gepland op Capelsebrug maar dan alleen met Astrid en mij erbij. Jammer natuurlijk maar in de studio zouden we dan met z'n allen zijn.

Het viel nog niet mee om een dag te prikken dat Astrid en ik allebei tijd hadden maar het lukte. Woensdag 29 april had ik vakantie en was Astrid nog net thuis voordat ze een paar dagen later weer naar Turkije zou vertrekken. Om 13.00 uur spraken we af op Capelse brug. Astrid en ik vonden elkaar snel  en nu was het wachten op de cameraploeg.

Al snel zagen we drie mannen onze kant op lopen. Aan de camera en de grote microfoon was meteen te zien dat ze voor ons kwamen, andersom was dat natuurlijk lastiger. Eén van de mannen, die regisseur Timon Moll bleek te zijn, wees in onze richting en ik knikte dat hij goed zat. Na een korte uitleg kregen Astrid en ik de zendertjes op. Nog best een intiem moment want het zendertje met bijbehorende kabeltjes moest onder mijn shirt door om er boven weer uit te komen ;-)

Wat hebben we trouwens gelachen met die zendertjes! Alles wat Astrid en ik zeiden kregen de geluidsman en Timon door de oortjes binnen. Op een gegeven moment fluisterde Astrid in het zendertje ' Hey wat is je 06?!' Ik kwam niet meer bij... Ook toen wij moesten blijven staan en de ploeg een eind weg liep en Astrid zei  'Nou daaag!' Op dat moment staken de mannen hun hand op. Dat hoorden ze natuurlijk allemaal! Op de Capelsebrug werden we geïnterviewd. Jammer dat we nogal op de wind stonden en mijn ogen daarvan begonnen te tranen. Gelukkig valt het eindresultaat mij toch nog heel erg mee.

Na het interview zouden we naar de Markthal gaan om daar verder te filmen. Astrid en ik waren van plan om de auto daar te laten staan en met de metro naar de Blaak te gaan. Ook omdat het op Capelse Brug gratis parkeren was. Timon en de Cameraman vonden het ook prima om met de metro te gaan maar de geluidsman ging liever met de auto. Hij kwam dan ook met het voorstel dat Astrid en ik met hem en de cameraman meereden. Timon zou dan met zijn eigen auto gaan. Ook prima natuurlijk!

In de Markthal hebben we helemaal lol gehad. Het was dan ook de bedoeling dat er hier alleen wat sfeerbeelden geschoten werden waarop we lieten zien hoe leuk Astrid en ik het met elkaar hadden en meteen wat leuke reclame voor Rotterdam. Zelf waren ze er ook nog niet geweest nu het af was dus dat was mooi meegenomen. Eerst moesten we de perskaarten ophalen en dus liepen we met zijn allen naar boven naar een kantoortje.

Daar werden we welkom geheten door een man die uiteraard nieuwsgierig was voor welk programma het zou zijn. Toen hij hoorde dat het om een programma ging over vakantieleed knikte hij meteen heel geïnteresseerd. De man die zelf uit Dublin kwam begreep het al: 'Oh dit was de Nederlandse versie van Holliday from hell. Timon knikte bevestigend :'Ja zoiets.' Daarna vroeg de man medelevend aan ons wat we hadden mee gemaakt op vakantie? Astrid legde meteen uit dat we om 9 uur in de ochtend zouden aankomen in Londen en dat we er pas om 13.00 uur waren. En dan die ernstige gezichten erbij...ik kwam niet meer bij.

Waar ik ook nog heel erg om moest lachen is toen de Markthalman de perskaarten ging halen. Op dat moment liep hij een ander kantoortje in als waar hij uit was gekomen toen wij aankwamen. Wij stonden op dat moment in de gang. Astrid zag haar kans schoon om zijn kantoor in te glippen om vanaf daar een paar mooie plaatjes van de Markthal te schieten. Dat verbaasde gezicht van die man toen hij terug liep naar de gang en Astrid op dat moment uit zijn kantoor kwam lopen! :-)

Op dat moment maakte ze nog een selfie in de gang die helaas bewogen is...

Dan in de Markthal zelf nog maar een nieuwe maken ! Natuurlijk lukte die ook niet in één keer en waren er meerdere pogingen nodig om iedereen erop te krijgen. Timon verzuchtte dat tijd geld koste en dat we nu echt moesten gaan filmen maar hij moest er gelukkig zelf ook om lachen. En hij is leuk geworden! Echt super zo'n selfiestick...

Oja en dan nog één selfie alleen van Astrid en mij ;-)

En toen moest er toch echt gefilmd worden! Astrid en ik kregen de opdracht gewoon wat rond te lopen en wat te kletsen. We waren ons er heel erg van bewust dat we zendertjes droegen en zeiden voornamelijk suffe dingen als 'Kijk!' en 'Oja'. Op een gegeven moment stelde Timon voor dat we een ijsje kochten en gaf ons vijf euro. We bestelden twee ijsjes en Astrid wilde het meisje het vijfeurobiljet overhandigen. Het meisje antwoordde dat we daar alleen konden pinnen. En de camera maar draaien. Astrid bleef met de vijf euro in haar handen staan en zei :'Pak nou aan!' Het meisje snapte er nog steeds niets van en herhaalde: ' Je kan hier echt alleen pinnen!' Haar collega kwam erbij en zei dat ze het geld even moest aanpakken en dat we dat pinnen daarna wel zouden regelen. 'Oké dat weet ik toch niet!' En dat was natuurlijk ook zo...zij werden natuurlijk door de camera overvallen.

Daarna vroeg Timon ons of we een stuk kaas wilden kopen. Eerst wees hij het stuk kaas aan dat hij wilde hebben waarop wij naar de kraam liepen en dezelfde kaas aanwezen. Astrid vroeg wat voor kaas het was en het meisje begon uit te leggen dat het kaas was die gerijpt was in de bunkers van de tweede wereldoorlog. Daarop zei Astrid dat ze die kaas wel wilde hebben waarna het meisje de kaas inpakte. Toen ze Astrid de kaas overhandigde vroeg Astrid nog een keer of het meisje alsjeblieft nog één keer wilde vertellen waar die kaas vandaag kwam. En weer vertelde het meisje het verhaal van de kaas in de bunkers. Ik zag de ploeg van Max al kijken maar ze filmden wel door. Haha Astrid maakt haar eigen show wel ;-)

We hadden uiteraard behoorlijk wat bekijks in die Markthal. Op een gegeven moment kwam er een jongen van een jaar of veertien naar ons toe en vroeg voor welk programma we aan het draaien waren. Timon wilde het al uit gaan leggen maar Astrid was hem voor. 'We maken een programma over hangjongeren.' De vader van de jongen moest erg lachen.

Daarna zat het filmen erop. Astrid en ik vonden inmiddels dat we wel wat te vieren hadden want wat een Topdag hadden we achter de rug. En met wat kun je zo'n dag beter vieren dan met wijn en Sushi! Gelukkig had Sumo op de Blaak nog een plekje.

Maandag 8 juni waren we uitgenodigd om naar de studio te komen. Nu is het voor mij bijna onmogelijk om vrij te krijgen op school maar gelukkig waren twee collega's zo lief om van dag te ruilen zodat één van hen mijn klas over kon nemen. Helaas was het Joraline en Mandy niet gelukt om vrij te krijgen en Suzan zat in Rome. En zo gingen Astrid, Krista en ik op weg naar de studio. Rebecca had die dag vrij en had wel zin om als publiek mee te gaan. Dion, de zoon van Astrid, kwam rechtstreeks. De lol begon alweer in de auto natuurlijk...

Astrid kan geweldig goed sneldichten. Geef haar één woord en ze schudt een compleet gedicht uit haar mouw!

Mooi op tijd waren we op het Mediapark. We moesten er om 13.00 uur zijn en iets over half één parkeerden we de wagen. We zouden bij Max ontvangen worden met koffie en thee maar het was inmiddels lunchtijd. En dus kochten we veel te dure maar overheerlijk ( Lieke bedankt voor de tip!) belegde broodjes bij Bar Boon.

Toen onze namen gecheckt waren bij de deur mochten we doorlopen en namen plaats aan een tafel. Daar zaten nog meer mensen te wachten en we vroegen ons stiekem af of de directeur van Slangenreizen daar tussen zou zitten. ;-) We konden koffie en thee pakken en na een kwartiertje zouden we een lunch aangeboden krijgen. Oepsss... daar zaten we met onze veel te dure broodjes in de tas ! We aten ze dan toch maar lekker op dus van de lunch heb ik niets meer op. Maar inderdaad was het heel goed verzorgd. Er waren lekkere broodjes, soep, yoghurt met cruesley, fruit en de bar stond vol met verschillende dranken.

Op een gegeven moment kwam Pieter ons vertellen wat de bedoeling was. Astrid en ik zouden tafelgasten zijn en Krista zou met een zendertje op in het publiek zitten. We hebben nog wel geprobeerd of we met elkaar konden zitten, of aan tafel of in het publiek maar aan tafel konden maar twee personen zitten en ze hadden Astrid en mij al aan de tafel gepland. Krista vond het zelf niet zo'n probleem maar ik vond het wel heel jammer. Maar met elkaar was het super gezellig en we hebben toch de hele tijd voor en na de opnames bij elkaar gezeten.

Astrid en ik werden uitgebreid opgemaakt bij de visagie. De vrouw die mijn make-up deed was behalve kundig ook heel enthousiast. Ze vond het duidelijk heel leuk om te doen. En ik was echt zo blij met het resultaat! Zelfs bij Dokters waar ik toch een aardig rolletje in had ben ik niet zo uitgebreid opgemaakt als hier. Toen was de visagiste ook alleen en moest heel veel mensen opmaken. Nu kregen alleen de tafelgasten de uitgebreide make-up en bij de rest ging alleen de poederkwast er even overheen. Achteraf vraag ik mij zelfs af of het niet dezelfde visagiste was als toen. Het flitste wel even door mijn hoofd toen ik in de stoel zat maar ik heb het niet gevraagd. Als ik nu de foto's terugkijk zou het zomaar eens kunnen dat het dezelfde vrouw was.

Blij met mijn make-up!

Terwijl ik in de make-up zat waren er papieren gebracht die ik moest ondertekenen. Rebecca had ze al doorgelezen en zei dat het oké was dus heb ze maar ongezien getekend ;-)

Ondertussen werd er heel goed voor ons gezorgd!

Op een gegeven moment werden we uitgenodigd om mee naar de studio te gaan. Daar kregen Astrid en ik te zien waar we kwamen te zitten aan tafel en kregen we onze zendertjes op. Daarna mochten we achter de schermen plaats nemen.

Krista kreeg haar stoel aangewezen en Rebecca en Dion mochten zelf een plekje zoeken in het publiek.

Op het moment dat de uitzending begon zaten wij dus achter de schermen waar we het programma konden volgen op een televisiescherm. Erg om de eerste voorstukjes van jezelf te zien... Maar dat vond Robert Ronday van de Oostappen groep die naast ons zat waarschijnlijk ook toen de beelden van ontevreden klanten getoond werden. Daar moesten we trouwens ook zo om lachen! Het is uiteindelijk niet in de uitzending gekomen maar Robert Ronday gaf Sybrand een Cadeaubox van de Oostappengroep vanwege het jubileum van drie keer in de Uitzending komen bij het programma Groeten van Max. Sybrand gaf daarop als antwoord dat hij zich beter kon schamen in plaats van er om lachen. Is ook zo natuurlijk maar ik heb er toch wel respect voor dat die man steeds zijn neus laat zien.

En toen was het onze beurt om aan tafel te gaan. Van te voren hadden we de vragen doorgekregen die gesteld zouden worden en dus ook de antwoorden even geoefend. Alleen stelde Sybrand Astrid de vraag die ik zou krijgen en andersom. Na afloop hoorde ik hem zeggen tegen iemand van de regie ; 'Ik maakte een fout ik wisselde de vragen om.' Ik knikte lachend en merkte op dat ik snapte hoe het kon gebeuren. Van te voren was ons verteld dat ik naast Sybrand zou komen te zitten en in de studio werd Astrid naast hem gezet. Logisch dus dat hij de vragen verwisselde. Maar het ging prima, zo ingewikkeld waren die vragen natuurlijk ook niet.

Leuk om de inval te zien van Timon bij het kantoor van Slangenreizen! Ook respect voor directeur Ed Slangen om voor de camera te verschijnen al nam hij nog niet echt veel verantwoording aangezien hij noemt dat er een medewerker een foute mail heeft rondgestuurd. Dit is natuurlijk niet waar. In alle mailtjes en op de website stond dezelfde planning vermeld en ook toen ik belde ( achteraf denk ik zelfs dat ik meneer Slangen zelf aan de telefoon heb gehad) voor het boeken kreeg ik verkeerde informatie. Maar goed ik denk dat dit wel heel goed naar voren is gekomen in het filmpje dus ik ben tevreden.

Wat zo grappig was. Voor de uitzending kwam Sybrand zich aan ons voorstellen. Toen ik mijn naam zei antwoordde hij :' Dat weet ik al hoor ik heb je filmpje gezien.' Na de uitzending wilden we natuurlijk nog met hem op de foto. Daar was genoeg gelegenheid voor want er was daarna een borrel met drankjes en hapjes voor iedereen die aan het programma had meegewerkt. Echt zo leuk en goed verzorgd! Met de Selfiestick van Astrid maakten we een groepsfoto en het duurde natuurlijk even voordat we een foto hadden waar iedereen goed op stond. Of Sybrand stond er alleen op of iedereen behalve hij of de foto was bewogen. Sybrand merkte op dat we beter iemand konden vragen om de foto te maken. Maar het was natuurlijk wel lachen op deze manier! Hij maakte zelfs de opmerking dat hij wel mee wilde de volgende keer met ons in de bus maar dat was vast een grapje. ;-)

Toen Lieke hoorde dat we op het mediapark waren nodigde ze ons na afloop uit voor een borrel bij haar in de tuin. Om vijf uur zou ze klaar zijn met Nieuwsuur en omstreeks die tijd zouden wij ook klaar zijn. Dat werd dus wel een half uurtje later... Toen ik dat appte was haar antwoord: 'haha thats tv ladies!' We spraken af voor de ingang van het mediapark en reden achter haar aan naar haar huis.

Daar maakte ik ook voor het eerst kennis met haar vriend en Julian. Lieke zette de heerlijkste hapjes op tafel en toen ik voorstelde even te helpen mocht ik de fles bubbels open maken. De kurk schoot ik meteen meters verder in de tuin van de buren! De toon was gezet...wat een lol hadden we! Op een gegeven moment kwamen ook de flessen Sourz op tafel. Wat een lekker spul is dat! Een geweldige afsluiting van deze heerlijke dag!

Proost!

 En de uitzending van 15 juni 2015 ( wij zijn in beeld vanaf 31:42)

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl