Things fall apart so that other things can fall together....
17 juli

Een jaar geleden...17 juli 2014, die vreselijke dag. De laatste schooldag die we zo blij hadden moeten afsluiten. Een warme dag met een lange zomervakantie in het verschiet. Ik herinner mij nog hoe ik mij voelde. De kinderen waren heerlijk aan het spelen op het plein en samen met Rebecca en mijn collega Jobs genoot ik van hun vrolijkheid, de warmte en het vooruitzicht van de vakantie. Later die dag na het opruimen van de klas zouden we een feest hebben van twee collega's die afscheid namen en ook daar keek ik naar uit. Het gevoel van die laatste dag voor de zomervakantie laat zich niet beschrijven maar het is een heerlijk, bijna Euforisch, gevoel en ik heb het ieder jaar. Had ik ieder jaar...nooit zal ik dat meer zo kunnen voelen.

Dit schooljaar zaten we weer in het zonnetje op het plein, de kinderen fijn aan het spelen maar het vrolijke gevoel, de euforie was er bij mij niet meer. De vakantieborrel was gezellig maar ook nu was er dat dubbele gevoel. Niet alleen bij mij natuurlijk, ook mijn collega's deelden dat gevoel. In gedachten waren wij allemaal bij Mila en bij die verschrikkelijke dag vorig jaar.

Er is geen dag geweest het afgelopen jaar dat ik niet aan Mila heb gedacht. En niet alleen aan haar maar natuurlijk ook aan haar moeder voor wie van de een op andere dag haar leven voorgoed veranderd is. Ik weet dat ik niet meer had kunnen doen maar het gevoel gaat nooit meer helemaal weg. Zeker in de laatste schoolweken toen de eerste hete dagen kwamen werd de film voor mijn ogen keer op keer afgespeeld. Mijn hart sloeg een tel over toen een kind bevangen door de warmte naar mij toe kwam lopen. Snel nam ik hem mee naar binnen om wat water te drinken.

De ramp met het vliegtuig is vorig jaar helemaal aan mij voorbij gegaan. Ik heb er geen beelden van gezien. Op een gegeven moment appte Rebecca die iets eerder naar huis was gegaan het nieuwsbericht door dat een vliegtuig dat op weg was naar Maleisië was neergestort. Bizar ook omdat wij eerder van plan waren die zomer naar Maleisië te gaan maar verder ben ik er helemaal niet mee bezig geweest. Voor mij was er maar één ding op dat moment belangrijk. Inmiddels een jaar later heb ik de beelden wel gezien en het is verschrikkelijk natuurlijk. Maar hoe vreselijk ook heel Nederland leeft mee. Begrijp me niet verkeerd, dat moet ook! Ik vind het heel mooi dat Nederland zo heeft meegeleefd met de slachtoffers en nabestaanden van MH17 maar voor mij voelde het zo dubbel. Het is voor mij de dag van Mila.

Op 17 juli ben ik met collega's naar de begraafplaats geweest. Ik ben er regelmatig geweest het afgelopen jaar maar het was fijn om het nu te kunnen delen met collega's. Niet iedereen was er bij op het moment maar iedereen heeft het verdriet erna meegemaakt. Een jaar later, een jaar waarin Mila haar zesde verjaardag had moeten vieren, waar ze afscheid had moeten nemen van groep twee om volgend jaar te starten in groep drie. Volgend schooljaar gaan we een boom voor haar planten in de tuin van de school. Vergeten doen we haar natuurlijk nooit maar het is mooi dat er een plekje komt bij de school waar Mila ook zichtbaar herinnerd wordt.

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl