Things fall apart so that other things can fall together....
1 augustus 2015, Zomervakantie

En nog even een logje over mijn vakantie tot nu toe. In de laatste schoolweek vierden we maar liefst acht verjaardagen in de klas waarvan zes op de laatste schooldag! Druk maar wel heel gezellig!

Verder ben ik nog nooit eerder zo verwend op een laatste schooldag. Bloemen, chocola, zeep parfum, tekeningen etc. Ik leek wel jarig!

De eerste zondag van mijn vakantie had ik twee verjaardagen. Eerst ging ik bij Mercedes op de koffie en daarna door naar Ditty die een High Tea had voorbereid. Het zonnetje liet zich niet zien maar we hebben toch lekker buiten kunnen zitten al die tijd. We werden welkom geheten met een heerlijk drankje, Limoncello met Prosecco !

Daarna volgde de thee en stond de tafel helemaal vol met overheerlijke zelfgemaakte Engelse hapjes. Eerst allemaal hartige gevolgd door zoete lekkernijen.

Toen Luuk op vakantie was hebben Rebecca en ik ons vermaakt met (vrouwen)filmpjes kijken en zijn we op een regenachtige dag ook even gezellig gaan lunchen bij de Waal.

En toen Luuk weer thuis kwam uit België werd hij natuurlijk opgewacht door het welkomscomité. Mijn ouders hadden heerlijke haring en kibbeling meegenomen die we gezellig in de tuin opaten. Ondertussen genoten we van de verhalen van Luuk.

Wat hebben we trouwens een plezier van de moestuintjes van de Albert Heijn. Al die tijd gedijden vooral de cherrytomaatjes erg goed in de zandtafels op school maar nu met de grote vakantie konden we ze natuurlijk niet op school laten staan. En dus nam ik de planten uit mijn zandtafel en een aantal planten van mijn collega die zelf de hele zomer weg is mee naar huis. Ik zette de planten over in mijn tuin en inmiddels zijn de eerste tomaatjes rijp en ze smaken heerlijk!

Met Joke ben ik een dag naar Antwerpen geweest. Nu was ik vroeger met school wel eens in Antwerpen geweest, nog (deels)op mijn OV studentenkaart, maar toen vond ik het niet bijzonder. Ik herinner mij vooral veel winkels en dure terrassen. Toen Joke Antwerpen voorstelde had ik daar wel meteen veel zin in! Leuk om nu eens de andere kant van Antwerpen te zien. En het werd een geweldige dag ! Op het station zelf keek ik al mijn ogen uit, wat is dat een prachtig gebouw!

We begonnen met koffie in het zonnetje met een heerlijk stuk warme appeltaart met ijs erbij. Daarna pakten we het toeristische treintje dat door het centrum reed. Erg leuk om op die manier meteen veel te zien en ook nog iets te horen over deze stad. Lunchen deden we bij `t Elfde gebod. Wat een geweldig tentje is dat! Wij zaten buiten op het terras maar binnen was een bezienswaardigheid op zich. Binnen is het van onder tot boven gedecoreerd met beelden, fresco's en andere religieuze kunstwerken. Naast mijn heerlijke warme broodje met brie genoot ik ook nog van een heerlijke biertje uit eigen brouwerij.

Na de lunch liepen we naar het water. Heerlijk met dit mooie weer! Ook zijn we naar het MAS (Museum Aan de Stroom) geweest waar we de roltrap naar de 11e verdieping pakten om op het Panoramadek te genieten van het prachtige uitzicht over Antwerpen. Echt een aanrader, ook omdat dit helemaal gratis is!

Toen we terugliepen naar het centrum kwamen we ineens nietsvermoedend in de rosse buurt terecht. We moesten wel lachen toen onze blik viel op de straatnamen van deze buurt, Vingerlingstraat en Leguit! Wie verzint zo iets ;-)

We sloten de fijne dag Antwerpen af met een heerlijke Forel op Antwerpse wijze bij restaurant `t Putke. Inmiddels heb ik mijn mening over Antwerpen herzien. Zo'n gave stad (geen winkel binnen geweest!) en vooral echt buitenland op nog geen anderhalf uur treinen van Rotterdam!

De dag erna kwamen Debbie, Mercedes en Jenny naar ons toe. Jenny woont in Berlijn en komt al jaren iedere zomer vakantie vieren bij Debbie en Ed. Ieder jaar plannen wij ook een dagje met elkaar en daar kijken Luuk en ik ( en Rebecca maar die was nu helaas op vakantie) altijd erg naar uit. Het werd een heerlijke dag van bijkletsen en spelletjes doen in de tuin. Die avond stonden er pannenkoeken op het menu en natuurlijk werd de selfiestick er even bijgepakt !

Van de week was er weer een Pubquiz in Verhip. Omdat het in de vakantie viel had Luuk wel zin om een keer mee te gaan. Toevallig was Christ Jan die dag bij ons en ik vroeg of hij soms ook zin had om mee te gaan. Dat vond hij heel leuk en zo gingen we afgelopen dinsdag met zijn drietjes naar Verhip. Er kwam een gezellig grote groep dit keer! Uiteindelijk hebben we een gedeelde derde plaats gehaald.

Niet slecht want de vragen waren weer pittig! Welke Teletubbie rijdt er op een step bijvoorbeeld maar ook welke Europese stad heeft de meeste wolkenkrabbers. Volgende keer neem ik trouwens ook mijn vader wel mee want die wist meteen het antwoord op die laatste vraag. Wij wisten het echt niet en hadden Rotterdam ingevuld. Ondanks de lastige vragen vonden Luuk en Christ Jan het erg leuk en als het weer eens zo uitkomt dat het in de vakantie valt gaan ze graag weer mee.

(Het dagje Londen met Astrid heb ik even overgeslagen maar daar volgt later nog een apart verslag van)

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl