Things fall apart so that other things can fall together....
7 augustus 2015, interrail dag 6 Praag

De andere ochtend haalde Marjan heerlijke verse broodjes bij het winkeltje op de hoek.

Na het ontbijt liepen we richting het oude centrum. Onderweg kwamen we langs een A3 sport waar de jongens wel even binnen wilden kijken. Jonno slaagde er voor voetbalschoenen en Luuk kocht een paar mooie gympen. De jongens hebben de buit eerst maar even naar het appartement gebracht zodat ze er niet de hele dag mee hoefden rond te sjouwen.

De jongens wilden wel een wietlolly proberen en Marjan kocht er drie. Moet er wel bij zeggen dat deze lollies uiteraard geen THC bevatten en je er dus niet stoned van kan worden. Wat Luuk er van vond? Zijn gezicht spreekt boekdelen denk ik. ;-) 

We liepen langs de Havelske Trziste, een gezellige markt met voornamelijk souvenirs. Luuk zocht nog een mooie beker uit voor zichzelf en Marjan en ik kochten een paar armbandjes van Tsjechische glaskralen.

Op het oude stadsplein bekeken we natuurlijk de Astronomische klok, één van de bekendste bezienswaardigheden van Praag. De klok is gemaakt door klokkenmaker Hanus en voltooid in 1490. Volgens legendes lieten gemeenteraadsleden hem daarna met een gloeiend zwaard de ogen uitsteken zodat hij nooit meer zo'n zelfde klok kon maken voor een andere stad.

Het eerste onderdeel van de klok ligt in het midden, de astronomische wijzerplaat. Deze geeft de tijd aan en laat de stand van de zon en de maan zien. Het tweede onderdeel is de parade van de apostelen. Elk uur gaan de deurtjes open en komen ze voorbij. Het derde onderdeel van de klok is de wijzerplaat met medaillons die de maanden voorstellen en waarop voor elke dag de heilige wordt aangeduid. Erg mooi en bijzonder!

Het oude stadsplein

De jongens wilden erg graag een ritje maken op de Segway. Op het oude plein mochten ze het gratis uitproberen en ze vonden het geweldig! Ik heb het ook even geprobeerd maar vond het niets. Ik zou alleen maar bezig zijn met proberen mijn evenwicht te bewaren en daardoor niet kunnen genieten van een tour. Marjan hoefde ook niet zo nodig. We konden een korting krijgen als we de naam van de jongen die reclame maakte doorgaven bij het boeken maar dan nog kwam het op €35 p.p. Beetje veel als het niet helemaal je ding is. We spraken af dat we even gingen lunchen en dan naar het kantoor zouden lopen om de tour te boeken.

We kwamen langs Café restaurant James Dean en we besloten daar te genieten van een lunch. Ze hadden heerlijke sandwiches maar het leukste was wel dat zodra je binnenstapte je het idee had in de jaren 50 te zijn beland. De hele inrichting maar ook het personeel ademde de sfeer uit van die tijd. Erg leuk! Het personeel was onaardig en heel goedkoop was het allemaal niet maar wat was het leuk! Zelfs op de WC keken we onze ogen uit. Echt een aanrader als je Praag aandoet!

 

Daarna liepen we naar Robot City waar de jongens eerst een training kregen. Ze moesten bochtjes maken en ook een hele steile hellingproef werd niet vergeten. Pas toen ze hadden laten zien dat ze dit allemaal vlekkeloos konden mochten ze de straat op. Ik denk dat ik het trainingscenter helemaal niet was uitgekomen haha... Maar de jongens hadden het vrijwel meteen onder de knie en daar gingen ze! Ze kregen een rondtour van een uur en van te voren had het meisje gevraagd of ze veel wilden horen onderweg en dus af en toe blijven stil staan voor uitleg of dat ze vooral veel wilden rijden. Uiteraard kozen ze het laatste : lekker veel segwayen!

Marjan en ik liepen ondertussen naar Palladium, een heel groot winkelcentrum in de buurt. Marjan keek ook nog even of grijs haar stond. Staat niet verkeerd toch? ;-) Verder zagen we nog schoenen die Luke waarschijnlijk erg mooi zou vinden. Hij was de enige van de jongens die nog niet geslaagd was voor schoenen die dag! Het uur was al snel voorbij en dus moesten we terug maar we besloten later met de jongens nog even terug te gaan.

Gelukkig was ik er iets eerder dan de jongens om ze aan te zien komen en een stukje te filmen. Ze hadden het fantastisch gehad! Het rijden was geweldig, ze hadden heel veel gezien en ze wilden Berlijn ook wel op deze manier ontdekken. En zelf zo'n ding aanschaffen om er op naar school te gaan was ook wel een idee. ;-) Ik kan mij trouwens goed voorstellen dat het voor veel mensen de ideale manier is om een stad te ontdekken.

Natuurlijk moest er ook nog een foto worden gemaakt zonder die (volgens de jongens)  

'rare verplichte helm'.

 

Bijna naast Robot City zat het Prague Beer Museum waar we op de binnenplaats neerstreken voor een lekker koel drankje.

Toen onze dorst gelest was liepen we terug naar het winkelcentrum waar Luke inderdaad zijn felbegeerde schoenen vond. Daarna liepen we richting Moldau. Wat een prachtige wandeling zo langs het water....

Op een terras langs de Moldau genoten we van het fantastische uitzicht en een heerlijk koel drankje. Alleen jammer dat de jongens het idee hadden gazeuse door hun Sprite te mixen waardoor binnen de kortste keren de wespen deze geweldige plek ook hadden ontdekt.

Die avond aten we bij Mac Donald, heerlijk op het terras.

Daarna speelden we spelletjes aan onze eigen keukentafel.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl