Things fall apart so that other things can fall together....
9 augustus 2015, interrail dag 8 Berlijn

En ons avontuur in Praag zat er helaas weer op... Ik wil zeker nog een keer terug want wat is Praag een geweldige stad! Ook heerlijk dat we geen bus hoefden te pakken maar zo naar het station konden wandelen waar de trein naar Berlijn om 12.30 uur zou vertrekken. Het duurde lang voordat bekend was van welk perron we moesten vertrekken en dus hebben we een hele tijd in de grote hal gestaan waar we net als heel veel andere mensen het bord in de gaten moesten houden. Helaas had onze trein ook nog wat vertraging al zijn we dat inmiddels wel gewend.

 

Ook op het perron hebben we nog een tijdje moeten wachten.

En toen de trein dan eindelijk kwam moest de trein nog uitgebreid geïnspecteerd worden door de politie. Bovendien stond bij elke ingang een zwaar bewapende agent. We zijn er niet achter gekomen waarvoor dit alles was maar wij dachten dat dit misschien uit voorzorg was zodat er geen vluchtelingen illegaal mee zouden reizen naar Duitsland. Alhoewel wij vervolgens niet zijn gecontroleerd toen we instapten. Het zou natuurlijk ook kunnen dat er werd gecontroleerd of er geen verdachte pakketjes waren achtergelaten in de trein.

Het eerste wat we tegen kwamen bij onze aankomst in Berlijn waren twee mannen die duidelijk hun roes lagen uit te slapen waren op een weinig comfortabele manier. Het zag er grappig uit maar het is natuurlijk verschrikkelijk triest.

Durhat, de eigenaar van het appartement dat we in Berlijn hadden gehuurd had doorgegeven dat we het beste de metro konden pakken en bij metrohalte Rosenthaler Platz uit moesten stappen. Het duurde even voordat we erachter waren welke lijn we moesten nemen. Ten opzichte van Londen en Parijs vonden we de metro in Berlijn erg onoverzichtelijk. Het was niet duidelijk aangegeven, er lagen geen metrokaartjes (al zijn die er vast wel) en een informatiebalie hebben we ook niet kunnen vinden. Maar uiteindelijk waren we er achter dat we bij Brandenburger Tor konden overstappen naar Rosenthaler Platz.

Inderdaad lag de metrohalte vlakbij het appartementencomplex. Op de binnenplaats  van dit complex hingen sleutelkastjes waar we een code moesten intoetsen bij het kastje waarvan we het nummer hadden doorgekregen. Een mooi systeem want zo konden we op elk willekeurig moment aankomen en onze sleutel uit het kastje halen.

De jongens ploften op de grote bank en kwamen er niet meer van af. Marjan en ik wilden eerst wat gaan drinken maar we kregen ze niet meer mee. Ze dronken wel uit de kraan, ook prima natuurlijk! 

Marjan en ik wilden geen kraanwater maar wijn! We liepen het appartement uit en overal waar we keken waren gezellige barretjes en restaurantjes met terrassen. Wat een geweldige wijk is Mitte! We liepen langs een terras met een heerlijke lounchebank waar helemaal niemand zat. Omdat op de meeste terrassen wel genoeg mensen zaten vonden we dat wat verdacht. Waarschijnlijk is het hier gewoon erg duur was onze conclusie... We keken elkaar aan en besloten dat die bank gewoon te aantrekkelijk was en dat één duur glaasje wijn dan maar moest kunnen. Het was inderdaad duur maar we hebben er van genoten. 

Daarna liepen we nog even terug naar het appartement. Het appartement was prachtig trouwens!  Ruim, heel modern en van alle gemakken voorzien.

We bespraken met de jongens wat ze die avond wilden doen. Eventueel konden we naar het centrum en daar dan meteen een hapje eten. Maar ze gaven aan eigenlijk best moe te zijn en liever in de buurt een hapje te gaan eten. En dat was prima natuurlijk! In onze buurt zaten genoeg restaurantjes en de andere dag zouden we dan wel de rest van Berlijn gaan ontdekken.

Omdat we wel trek hadden in pizza stapten we bij La Cantina binnen. Er was nog plek op het terras maar omdat het toch wat frisjes werd kozen we ervoor binnen plaats te nemen. Wat een aangename verrassing, alle pasta's en pizza's kosten €4 bij La Cantina !! Gezellig, lekker en ze hadden er ook nog heerlijke wijn!

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl