Things fall apart so that other things can fall together....
12 augustus 2015, de schommelbank

Doordat ik mijn reisverslag eerst af wilde maken en dat behoorlijk wat tijd heeft gekost loop ik inmiddels flink achter met de rest van mijn blogs. En omdat ik het zonde vind als deze herinneringen niet opgeschreven worden ga ik gewoon door met 'oud nieuws' verkondigen. Ach het heeft ook wel wat om als de blaadjes van de bomen vallen en de dikke jassen weer aan de kapstok hangen de gedachten weer even te laten afdwalen naar een mooie warme zomerdag.

De dag nadat we thuis waren gekomen kreeg ik een appje van mijn moeder 'Er is nog een klus te doen voor Luuk en hij kan denk ik ook wel wat hulp gebruiken.' Op mijn vraag wat die klus dan was antwoordde mijn moeder dat we maar in de schuur moesten gaan kijken. We liepen meteen naar de schuur en daar stond een grote doos. Op de doos zagen we al meteen een afbeelding van wat er in de doos zat en Luuk en ik maakten meteen een dansje samen. Het bleek een schommelbank te zijn !  

Natuurlijk belde ik meteen mijn ouders op. "Waar hadden we dit aan verdiend er was niemand jarig?!' Mijn moeder vertelde dat ze zelf voor een tuinbankje gingen kijken en ineens deze schommelbank zagen staan. Nu wilden mijn ouders zelf geen schommelbank maar het was een mooie aanbieding en ze weten dat ik al mijn hele leven gek ben op schommelbanken. En dus hebben ze hem zomaar gekocht!!

Het had nog even wat voeten in de aarde gehad om hem hier thuis te krijgen. De doos was te groot voor de auto dus ze lieten 'm thuis bezorgen. Toen mijn vader belde op welke tijd de bank nou precies geleverd zou worden noemde de vrouw voor de vorm nog even het huisadres. Alleen bleek het nummer niet te kloppen! Het zou bezorgd worden op nummer 6 in plaats van 60 en een ander adres kon niet meer doorgegeven worden aan de chauffeur. En dus belde mijn moeder aan bij huisnummer 6. Helaas bleken die mensen op vakantie. Ze hing dus maar een briefje op de toegangspoort en bij de voordeur voor de chauffeur. Op dat moment kwam een buurvrouw van de overkant aanlopen en vroeg mijn moeder of ze kon helpen. Toen mijn moeder haar verhaal deed beloofde ze het in de gaten te houden en de chauffeur eventueel door zou sturen.

Maar natuurlijk bleef mijn moeder het ook in de gaten houden en ineens zag ze de vrachtwagen stoppen. Ze liep er heen en daar stonden al meer mensen buiten, inclusief de overbuurvrouw. De chauffeur had net het verhaal van haar gehoord en zei dat hij eraan kwam. Hij had de doos al in zijn handen en een andere buurvrouw merkte op dat ze ook wel zo'n mooie schommelbank wilde. Oké de halve straat weet nu dat ik een schommelbank in mijn tuin heb staan haha.... Wel heel fijn dat mijn vader er op tijd achter kwam want anders was hij bij buren van nummer 6 bezorgd en die hadden vervolgens geen idee gehad van wie de bank werkelijk was.

Mijn ouders kwamen en samen zetten we de bank in elkaar. Dat viel nog niet mee! Op een gegeven moment kwam Rebecca thuis en zij had natuurlijk geen idee wat wij in elkaar aan het zetten waren. Nu heeft zij een ligbed en ze weet dat ik er wel eens naar gekeken heb om er ook één te kopen. Ik vertelde haar dus dat het een ligbed was dat we in elkaar aan het zetten waren. Na een tijdje meehelpen keek ze toch wel wat bedenkelijk. Dit bed was wel een stuk ingewikkelder dan haar bed dat gewoon uit een paar delen bestond. Toen hebben we haar de bouwtekening maar laten zien en was ze ook blij verrast.

Wat zo grappig was... wij waren op een gegeven moment druk aan het puzzelen met zijn vijven stond ineens de glazenwasser die aan de overkant bezig was op het dak van de schuur van de overburen. Hij stond het zo eens aan te kijken en merkte op dat het wel een heel duur bankje werd aangezien we er met zoveel aan bezig waren en er zolang over deden. Hij had gelijk natuurlijk maar gelukkig lieten wij onszelf uitbetalen met een lekker koel drankje en de eer van ons werk. Was nog best gezellig ook zo met elkaar!

Na een middagje puzzelen was de schommelbank klaar en konden we er van genieten. Tijd om een lekker wijntje open te trekken en heerlijk te schommelen.  In de dagen erna heb ik het boek ' Het meisje in de trein' op de schommelbank uitgelezen. En ik hoop er nog heel veel boeken op te kunnen uitlezen...   

Na het harde werken genieten mijn moeder en ik al schommelend van een wijntje....

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl