Things fall apart so that other things can fall together....
23 september- 1 oktober 2015, Rome & Florence

Het nieuwe schooljaar begon goed voor Luuk, met alle vijfde klassen gingen ze 9 dagen naar Rome& Florence. Op 23 september moesten ze om vijf uur `s morgens verzamelen op Rotterdam Airport en om zeven uur gingen ze de lucht in. Om 10.22 uur kreeg ik al een sms van Luuk dat hij een uur eerder geland was en nu op weg was naar het hotel. Het begin van vijf heerlijke dagen in Rome.

Maandag reden ze richting Florence en onderweg maakten ze nog een zwemstop bij het meer van Trasimene. Helaas was het die dag te koud om het water in te gaan... Op donderdag vlogen ze dan weer van Pisa naar Amsterdam.

Bij thuiskomst vroeg ik Luuk wat hij mooier vond, Rome of Florence. Hij was er duidelijk over uit dat Rome de meest mooie gebouwen had maar wel vond hij het erg druk. Vooral de metro vond hij vol en onoverzichtelijk. Florence was uiteraard veel kleiner, had ook veel mooie gebouwen maar wat vooral indruk had gemaakt was het hotel.

In Rome was het hotel klein en oud. Geen probleem natuurlijk maar daardoor waren ze wel blij verrast toen ze het hotel in Florence zagen. Even dachten ze dat ze verkeerd zaten toen ze bij het hotel aankwamen 'Zo mooi en chic dat kon toch niet kloppen?'. In Rome kregen ze als ontbijt maar één croissantje maar in Florence was er een zeer uitgebreid ontbijtbuffet met allemaal lekkere dingen. Ook het restaurant waar ze in Florence aten was veel beter dan die in Rome.

In Rome aten ze drie keer gezamenlijk en twee keer mochten ze op eigen gelegenheid ergens gaan eten. Dat werden de euroknallers van de Mac Donalds want ze zaten nog vol van de pizzalunch!

De hotelkamer in Rome

In Rome bezochten ze het forum, de Palatijn, Vaticaanstad met natuurlijk de Sint Pieter en de Vaticaanse musea, het Colosseum, het kunstmuseum Galleria Borghese, het altaar van de Vrede 'Ara Pacis' en de Engelenburcht.  

In Florence zijn ze naar het San Marco museum geweest, het paleis Bargello, het Uffizi paleis waar een kunstmuseum in is gevestigd, de Medicikapellen, de Brancacci kapel, de Duomo oftewel de Kathedraal van Florence en de vrijstaande doopkapel 'het Baptisterium San Giovanni'.

Zowel in Rome als in Florence waren er buiten het vaste programma `s avonds keuzeactiviteiten. Eén avond in Florence kozen Luuk en zijn vrienden ervoor de keuzeactiviteit over te slaan en in plaats daarvan drankjes en zoutjes te halen bij de supermarkt en op de hotelkamer voetbal te kijken. Ook erg leuk zo met elkaar natuurlijk!

Nog een groepsfoto met alle vijfde klassers

De mooie kamer in Florence

Lekker een avondje voetbal kijken

Na 9 heerlijke dagen reden ze op donderdag weer van Florence naar het vliegveld van Pisa. Luuk heeft vanuit het vliegtuig de toren van Pisa nog kunnen zien!  Rond 17.10 uur zouden ze landen op Schiphol. Mijn ouders waren zo lief om weer te rijden en ik kon gelukkig iets eerder weg van school.

In de auto kreeg ik toch nog wel de zenuwen toen ik de aankomsttijd op mijn Schiphol app steeds meer zag vervroegen. Ineens stond de verwachte aankomst op 16.40 uur! Ook op Schiphol was dat nog steeds het geval maar terwijl we aan het wachten waren liep de verwachtte aankomsttijd weer op. Uiteindelijk kwamen ze zelfs nog iets later aan. Maar goed, het belangrijkste was dat we er op tijd waren.

Thuis mocht Luuk beslissen wat hij wilde eten en hij koos dit keer niet voor pizza's! Die had hij al genoeg op die week... :-) We haalden wat bij de patatzaak en tijdens het eten genoten we van zijn verhalen. Fijn dat hij het zo heerlijk heeft gehad!

In Rome hadden ze een opdracht gekregen waarbij ze een film moesten maken van één van de musea die ze bezochten. Voor Luuk en zijn vrienden werd dat een film over Centrale Montemartini. Helaas bleek in het museum dat je er geen filmopnames mocht maken en dus hebben ze thuis de tekst ingesproken.

Afgelopen week heeft Luuk de film gemonteerd en ingeleverd. Jammer dat de buitenopnames slecht verstaanbaar zijn maar het geheel is toch leuk. In ieder geval heel leuk voor later! Moest ook erg lachen om de muziek die Luuk gekozen heeft voor de aftiteling en de blooper op het eind.... Het cijfer is nog niet bekend maar Luuk gokt op een zesje ;-)

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl