Things fall apart so that other things can fall together....
30 april 2016, Naar Egmond aan Zee

Rebecca woont alweer een tijdje de helft van de week bij haar vriend Jeffrey in Egmond-Binnen, de andere helft verblijven ze met zijn tweetjes bij ons in Vlaardingen. Eigenlijk wonen ze dus al min of meer samen maar dan in twee huizen. Nu hadden we het er al vaker over gehad dat ik eens op bezoek wilde komen zodat ik kon zien hoe ze daar woonde en nu waren mijn ouders zo lief geweest om een weekend Egmond aan Zee te boeken. Twee nachten in een hotel en dus genoeg tijd om het huis en de omgeving te laten zien.

Eerst reden we naar het huis van Jeffrey en zijn vader Dries. Ik had Dries al eens ontmoet maar mijn ouders nog niet. We dronken koffie met elkaar en Rebecca en Jeffrey hadden ook gebak gehaald. Heel gezellig!

Daarna maakten we een wandeling door het dorp. De broer van Jeffrey is net het huis uit en heeft een oude Rabobank gekraakt dus daar zijn we ook nog even langs gelopen. Super gaaf gebouw toch om in te wonen?!!

Ik snap best dat Rebecca een beetje vakantiegevoel heeft als ze door Egmond-Binnen loopt. Het is zo anders dan bij ons... Alles is aan te lopen en ook het strand is dichtbij.

We liepen naar het klooster, de Sint Adelbertabdij. Daar zijn we nog wel een tijdje zoet geweest want er was heel veel te zien. Er was een museum bij en een winkel waar ze behalve kerkelijke dingen ook abdijbier en leuke cadeautjes verkochten.

Wat heel grappig was...Jeffrey wees mij op een rolletje met platte kooltjes die handig zouden zijn voor mijn waterpijp. Toen ik ging betalen vroeg de man achter de kassa of ik de wierook zelf al had... Ik heb maar niet gezegd dat ik de kooltjes kocht voor mijn waterpijp. :-)

Na de Abdij liepen we terug naar Jeffrey's huis waar de auto's geparkeerd stonden. Inmiddels was het al een uur of twee en dus mochten we al inchecken bij het hotel. De ontvangst bij Hotel de Boei was allerhartelijkst. We kregen de sleutel mee en liepen naar het appartement wat bij het hotel hoort. We waren echt blij verrast!! Het was nog veel groter dan verwacht, mooi ingericht en schoon. Een aanrader als je een betaalbaar gezellig hotel/appartement zoekt in Egmond aan Zee direct aan het strand.

In het hotel aten we de meegebrachte broodjes op waarna we naar het strand liepen. Het was heerlijk op het strand. De wind was nog vrij koud maar de zon maakte het toch aangenaam! We namen even de tijd voor een fotoshoot....

Vuurtoren J.C.J. van Speijk, één van de oudste nog actieve vuurtorens in Nederland

Na het strand maakten we een wandeling langs de winkeltjes...

Helaas hadden ze geen Abdijbier uit Egmond op het terras waar we plaatsnamen en vertelde de man in kwestie zelfs dat het abdijbier uit Egmond in België gebrouwen was. Wat een mafkees! Dan maar een lekkere Texelse Skuumkoppe van de tap besteld die er ook prima in ging.

Die avond aten we bij restaurant d' Oude Clipper. Ik had nog een bon liggen die ik voor de kerst van mijn werk had gehad en we hadden ontdekt dat die inwisselbaar was bij dit restaurant in Egmond. Natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat en mijn ouders hebben de rest bijgelegd. ;-) Maar wat een geweldige zet was dit restaurant!! Echt overheerlijk eten en een leuke gastvrouw die aan tafel alles kwam uitleggen. Wel viel het op dat het personeel niet helemaal op de hoogte was van alles maar daar hebben we ook weer heel erg veel lol om gehad.

We wilden beginnen met een aperitiefje. Ik bestelde een Pernod, mijn vader een Whisky Ballantine's . Toen het gebracht werd zette het meisje het drankje neer met de woorden 'Hier is uw Ballen Tinus.' Natuurlijk konden we een lach niet onderdrukken. Er zat nog geen ijs in de whisky dus dat bestelde mijn vader er nog even bij. Het ijs werd gebracht in een glaasje en mijn moeder adviseerde mij ook om ijs bij mijn Pernod te gooien. Het zou dan verkleuren en troebel worden.

Ik gooide het ijs erin maar er gebeurde niets. Vreemd vond mijn moeder. Ik nam een slok van mijn Pernod. Het smaakte niet zoals ik verwachtte maar het was best lekker. Gooit mijn vader op een gegeven moment ijs in zijn Whisky roept Rebecca:'Wat is er met de Whisky van opa aan de hand?! Was de inhoud van zijn glas ineens verkleurd! Het onervaren meisje had de glazen dus verwisseld. We kwamen niet meer bij ! Mijn vader had nog geen slok genomen want die had het verschil uiteraard meteen geproefd. Haha en ik maar denken dat ik Whisky niet lekker vond.... ;-)

Ook weer eens Oesters gegeten...Wat zijn die toch heerlijk!!! 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl