Things fall apart so that other things can fall together....
1 augustus 2016, Oslofjord

Eerst halen we weer even wat boodschappen. Daarna lopen we naar de haven want we willen graag een rondvaart maken over de Oslofjord. We zijn op tijd voor de boot van 11.30 uur maar dat blijkt hetzelfde bootje te zijn als de hop-on-hop-off boot waar we eerder mee naar het museumeiland waren geweest. Natuurlijk willen we liever mee met de oude zeilboot. We moeten dan wachten tot 13.00 uur maar vinden dat geen probleem.

We besluiten om nog even langs het riemenwinkeltje te lopen waar we al drie keer voor een dichte deur hebben gestaan. Ik ben al dagen aan het zoeken naar een souvenirtje voor Ewout maar dat wil nog niet echt lukken en een mooie leren riem met Vikinggesp vind ik wel een leuk idee. Gelukkig is het winkeltje nu wel open. Als we binnen stappen blijkt dat er nog een Nederlands stel in de winkel is en we raken aan de praat. Ze maken een rondrit door Noorwegen en komen nu uit Stavanger. Zij hebben alleen nog maar regen gehad! Wij hebben echt alleen maar mooi zonnig en warm weer gehad hier in Oslo.

Ik vind een prachtige gesp, niet te groot en opzichtig maar toch echt herkenbaar met Vikingsymbolen en zoek er een mooie leren riem bij. De man maakt hem helemaal op maat. Maar ja dat is natuurlijk wel een probleem...want hoe breed moet de riem zijn voor Ewout? Met mijn handen geef ik ongeveer de maat aan maar ik twijfel. Dan vraagt het meisje of Ewout soms een beetje het postuur heeft van haar vriend. Ik geef aan dat dit wel een beetje in de buurt komt en dus roept het meisje enthousiast dat haar vriend de riem dan maar moet passen.

Best een goed idee eigenlijk en zo past de man de riem van Ewout. Helemaal blij sta ik even later weer buiten met cadeautje. Echt een aanrader dit winkeltje. Een hele winkel vol met riemen en gespen! We winkelen verder en Luuk slaagt nog voor een mooie trui. Komt ook wel goed uit want hij heeft geen vest meegenomen en op het water zal het straks best fris zijn!

En dan is het tijd om opnieuw naar de haven te lopen waar de boot al komt aanvaren....

Wat is het heerlijk op de boot en wat is er veel te zien. Dit is echt genieten....

Het Akerhus gezien vanaf het water, het kasteel dat we eerder hebben bezocht.

Luuk geniet van een lekkere warme chocomel...

Terug aan de wal lopen we weer het centrum in. Ik vind het zo bijzonder dat hoe vaak we hier al hebben gelopen we nog steeds nieuwe straatjes ontdekken. Zo komen we nu ook langs de St.Olav's Catholic Church waar we natuurlijk even binnen lopen om te bezichtigen en een kaarsje aan te steken.

Via de visit Oslo app ontdekken we dat er nog twee grote warenhuizen zijn waar we nog niet in zijn geweest. Oslo City shopping met 90 winkels verdeeld over 5 verdiepingen en Paleet op de Karl Johans Gate. We kijken onze ogen uit. Bijzonder om te zien is de afdeling met wapens als kruisbogen en geweren. Dat zijn wij toch niet echt gewend in Nederland!

Luuk kijkt ook nog even bij de voetbalshirts maar vindt helaas niet wat hij zoekt.

Terwijl wij winkelen valt er buiten een enorme bui. Die lopen we dus mooi mis! Als we weer naar buiten stappen zijn de straten nat en loopt iedereen rond met paraplu of poncho. Ineens zien we een brandweerwagen en heel veel mensen die omhoog staan te kijken. Wij kijken ook omhoog naar het gebouw maar snappen niet wat er te zien valt. Blijkt er (waarschijnlijk door de harde bui) de helft van een schoorsteen uit elkaar gesprongen te zijn. Luuk vraagt aan iedereen wat er te zien valt maar niemand weet het en iedereen kijkt. Uiteindelijk vindt hij iemand die van de brandweer heeft gehoord dat het om een schoorsteen gaat. Heel veel mensen maken foto's van het dak met de kapotte schoorsteen maar ik heb  de neiging om de fotograferende mensen te fotograferen! Dat is pas echt een grappig gezicht.

Thuis flansen we een simpele maaltijd in elkaar. Voor het toetje hebben we trouwens weer ijs gehaald en verse frambozen. Dit keer helaas niet zelf geplukt...

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl