Things fall apart so that other things can fall together....
28 juli 2016, Bruce Springsteen

Eerst slapen we uit tot 10.30 uur. Dit hebben we nodig na de intensieve dagen op Spitsbergen!  Dan hebben we nog steeds geen haast, we luieren nog wat tot we uiteindelijk toch wel trek hebben en we naar de supermarkt lopen voor wat boodschappen. Uiteindelijk zitten we half drie pas aan een late brunch.

Daarna lopen we naar de stad. We hebben niets gepland voor vandaag alleen willen we die avond een spookwandeling doen die om 19.00 uur begint. Als we langs het Grand Hotel lopen zien we daar heel veel mensen. We hebben meteen door dat de mensen op een beroemdheid staan te wachten en zijn natuurlijk nieuwsgierig wie dat is.... 

Van een paar Nederlanders horen we dat het waarschijnlijk om Bruce Springsteen gaat. Hij geeft die avond een concert in het Vigeland (Frogner) Park. We besluiten om heel even te wachten en op datzelfde moment gebeurt het. De security stuurt de mensen die voor de auto staan waar Bruce in moet weg en daardoor staan luuk en ik ineens bijna vooraan! De mensen die er speciaal voor op af zijn gekomen staan er vast al uren en wij net 5 minuten. Ik vond het wel ontzettend leuk hoor, Bruce Springsteen is toch een aardige wereldster!!

Het is nog steeds heerlijk warm in Oslo. Ik vond de kou in Spitsbergen prima maar moet zeggen dat dit warme zonnetje toch ook wel weer heel erg lekker is. En door het mooie weer leeft echt iedereen op straat waardoor het overal heel gezellig is.

Er wordt druk gebadderd in de fontein

We nemen ook even tijd om wat te winkelen. Noorwegen is een duur land maar de prijzen voor kleding zijn gelijk aan de prijzen bij ons. En ook hier is de uitverkoop begonnen! Je kan trouwens dagenlang winkelen als je dat zou willen. Wat ontzettend veel winkels en warenhuizen hebben ze hier!

Omdat de spooktocht om 19.00 uur is en het dan niet handig is om eerst nog naar huis te gaan om wat te eten besluiten we bij de Mac Donald een paar hamburgers te halen. Zo veel trek hebben we toch nog niet door onze late lunch.

De straat waar we de Spookverhalenverteller zullen treffen is lastig te vinden maar gelukkig komen we net op tijd aan. Als we willen betalen zegt het meisje dat de tocht wel in het Noors is. Ik wijs haar op het VVV programma waar duidelijk op staat dat om 19.00 uur de Engelse wandeling wordt gehouden. Maar ja we kunnen er weinig aan veranderen. Als ik het schuchtere jonge meisje zie vraag ik mij af of het sowieso wel leuk was geweest.Ik heb bij een spookwandeling toch een ander beeld van een verhalenverteller. Bovendien lopen er allemaal gezinnen met kleine kinderen in buggy's mee. Misschien moeten we juist wel blij zijn en van de €30 die we net hebben uitgespaard straks lekker wat gaan drinken op de boulevard.

En zo lopen we richting haven. Dit blijf ik ook zo'n mooi stukje van Oslo vinden!

Ook zo leuk! Muziek en meteen iedereen aan de zwier....

We drinken nog even gezellig wat op het terras van Sorgenfri. Er liep een hele aardige ober rond en zodra hij door had dat wij uit Nederland kwamen kwam hij steeds even langs om te babbelen. Hij was al vaak in Nederland geweest en had er zelfs even gewoond dus hij kende nog wel wat Nederlandse woorden.

De ober vertelt ons dat hij Nederlanders zo sociaal en hartelijk vindt. Noren zijn volgens hem maar koel. 'Ik ben met een Noorse getrouwd hoor maar dat is echt zo!' Hij praat nogal hard en het halve terras luistert zichtbaar mee. We moeten erg lachen om hem. Wij zijn het er trouwens niet mee eens dat Noren koel zijn! Wij komen echt alleen maar vriendelijke en behulpzame mensen tegen!

Thuis kijken we nog even twee afleveringen van White Collar op Netflix. Lekker met een zak M&M's erbij...

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl