Things fall apart so that other things can fall together....
3 augustus 2016, naar huis

En dan is de dag aangebroken dat we teruggaan naar Nederland na tweeënhalve week Oslo& Spitsbergen. We vliegen vanavond om 19.05 pas maar omdat we toch weer op tijd richting vliegveld moeten hebben we voor vandaag geen echte plannen meer. Op ons gemak pakken we de koffers in, maken het appartement schoon en gaan we naar de kelder voor de was.

Ruim op tijd vertrekken we richting station Nationaltheatre en dan blijkt maar goed ook... Er blijken onderhoudswerkzaamheden te zijn aan meerdere stations waardoor op bepaalde stukken gebruik wordt gemaakt van vervangend busvervoer. De Flytoget rijdt in ieder geval niet vanaf Nationaltheatre en we moeten eerst richting Centraal Station met de metro. Gelukkig mag je wel reizen op het Flytogetticket wat we natuurlijk al gekocht hebben.

We raken aan de praat met een Noors-Indische familie en samen met hen zoeken we op Oslo Centraal waar we heen moeten voor de vervangende bussen. Dan blijkt dat wij een hele andere kant worden opgestuurd want zij hebben een kaartje van de gewone trein en wij van de Flytoget. Het is wel netjes geregeld allemaal en de bussen rijden af en aan.

Het enige dat tegenvalt is dat we niet helemaal naar het vliegveld worden gebracht, wat wij eigenlijk verwachten, maar dat we afgezet worden op een ander station waar we de flytoget kunnen pakken. We blijven op deze manier sjouwen met die koffers!

Tegen half vijf zijn we op het vliegveld en dat is nog altijd ruim op tijd voor onze vlucht van zeven uur.

Het inchecken gaat weer zo vlot dat we om vijf uur al door de douane zijn. Dan besluiten we eerst maar een hapje te eten.

Ik merk dat ik het bord met de vertrektijd angstvallig in de gaten blijf houden omdat ik min of meer verwacht dat we wel weer vertraging zullen hebben... Maar gelukkig is dit niet zo! De tijd blijft netjes op 19.05 staan.

Wel krijg ik nog even de kriebels omdat een mannetje alle mensen met handbagage afloopt en de bagage weegt met een handweegschaal. Een aantal mensen loopt daarna naar de balie om bij te betalen. Nu weet ik dat Luuk en ik zeker veel zwaardere handbagage hebben dan is toegestaan omdat we onze rugzakken helemaal vol hebben zitten met schoenen en ander gewicht omdat onze koffer te zwaar bleek. Zelf neem ik ook altijd een weegapparaatje mee om mijn koffer te checken voor vertrek. Ik was er niet van uitgegaan dat de handbagage op gewicht gecheckt zou worden. Als de man langs ons loopt knikte ik hem vriendelijk gedag. Hij groet een beetje verrast terug en....loopt door! Luuk vraagt waarom ik de aandacht op ons vestig door de man te groeten maar ik weet zeker dat hij doordat hij ons aankeek de bagage onder onze stoelen heeft gemist. :-) De mensen naast ons moeten wel weer hun bagage laten wegen.

Het is zelfs nog iets voor negenen als we aankomen op schiphol. Daar staat Ewout ons al op te wachten. Wat is het fijn om hem na drieënhalve week weer in de armen te vallen! Thuis zijn mijn ouders en rebecca er ook al. We drinken gezellig wat en genieten van elkaars verhalen. Ook delen we de souvenirtjes uit die we gekocht hebben en ik krijg van Ewout nog twee met Boeddha beschilderde lampjes en een mooi notitieblok uit Thailand.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl