Things fall apart so that other things can fall together....
31 juli 2016, wandeling Grefsenkollen

Om 10.00 uur gaan we op pad. We willen vandaag graag de wandeling bij Grefsenkollen gaan maken. Het liefst pakken we de tram maar hebben geen idee waar we OV kaartjes kunnen kopen. Navraag bij een paar voorbijgangers leert ons dat (bijna)iedereen hier een app gebruikt voor het openbaar vervoer. Omdat we nog vlakbij het appartement zijn lopen we terug om daar even de app te downloaden. Als we dat gedaan hebben blijkt dat we een creditcard nodig hebben om de app te kunnen gebruiken. Tja en die heb ik niet...

Dus besluiten we om naar het centraal station te lopen om met de trein te gaan. Wanneer we langs het toeristenbureau lopen zien we dat het daar heel stil is en dus lopen we even binnen. We zijn als derde aan de beurt dus besluiten we te wachten. Dit blijkt achteraf maar goed ook! We hadden een route op internet gevonden maar het meisje achter de balie weet een betere. Zij raadt ons aan om eerst tram 11 te pakken, uit te stappen bij Storo en daar bus 56B te pakken richting Grefsenkollen. OV kaartjes kunnen we bij het toeristenbureau uit de automaat halen maar we horen dat we de kaartjes ook bij elke 7-eleven kiosk kunnen kopen. Die zitten echt overal en is ook wel erg handig dus!

Wachten op de bus naar Grefsenkollen

Ook dit keer beginnen we de wandeling bij een meer. We zoeken eerst naar wandelroutes maar vinden die niet en lopen dan maar gewoon het bos in. Het is er prachtig! De vrouw die ons tijdens de wandeling bij Sognsvann deze tip gaf heeft niets te veel gezegd. Er zijn wel veel tweesplitsingen en ik ben een beetje bang om te verdwalen als we erg ver gaan. Op een gegeven moment hebben we ook geen bereik meer op onze mobiel en op dat moment besluiten we terug te lopen. Daar zijn we dan ook nog wel een tijdje mee zoet...

Uiteindelijk vinden we een wandelroute aan de andere kant van het meer die ons behalve door de bossen ook nog over een skipiste voert.

Onze tocht begint bij een meer...

Wat een prachtig bos maar wat kun je hier dwalen!

We zien eekhoorntjes in de bomen maar wat zijn die lastig om te fotograferen! Op één foto is hij te zien...

Even lunchen met de meegebrachte broodjes en sapjes....

We lopen ook over de skipiste

Tja jammer genoeg voor Luuk doet de skilift het nu niet... Maar de zachte ondergrond van de band loopt wel erg lekker!

Boven hebben we een mooi uitzicht over het dal...

En dan zijn we terug zijn bij het beginpunt van de wandeling, het Grefsenkollen Restaurant. Bij dit restaurant met Michelin ster heb je echt een prachtig uitzicht over de Oslofjord. We halen een wijntje en een ijsje (waar ik €14 voor mag aftikken!) en nemen plaats op de houten trappen. Dit is genieten na zo'n flinke wandeling...

En dan hebben we nog net de laatste bus rond een uur of vijf! Oeps daar hebben we gewoon helemaal niet opgelet! Dit keer stappen we een paar haltes eerder uit de tram want op de site  'Norway On A Budget' heb ik de tip gelezen om te eten bij Mucho Mas, een goedkoop Mexicaans restaurant met hoofdgerechten rond de €17. En laat de Mexicaan nu ook de favoriet van Luuk zijn!

Dit blijkt een goede zet. wat een gezellig restaurantje is dit en wat een leuk personeel! Als ik na afloop een koffie bestel zegt de man dat hij ook een erg lekkere Irish Coffee kan maken. Het is of de man mij kent! :-) Luuk neemt nog een lekker stuk chocoladetaart met ijs. Daarna pakken we de tram terug naar centraal en lopen vanaf daar het laatste stuk naar het appartement.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl