Things fall apart so that other things can fall together....
14 januari, op stap met Noor

Vanmiddag gezellig met Noor op stap geweest. Ewout had rijdienst van de waterpolo van Benjamin en als Noor en ik mee zouden gaan zou de auto al vol zitten. Nu wilde ik al een hele tijd de 'Onze Lieve Vrouwetoren' beklimmen en Noor vond dat ook wel leuk.  En dus zette Ewout ons even in het centrum af voordat hij doorreed naar Baarn. 

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd. De toren is niet alleen goed zichtbaar in de stad, maar laat ook flink van zich horen met maar liefst  honderd klokken, waarvan zeven luidklokken. Bovendien vormt de locatie van de toren het kadastrale nulpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is gemaakt in de vloer van de toren.

Het was nog best een aardige klim maar erg leuk en interessant! De gids kon boeiend vertellen.

Noor mocht de klok luiden!

Indrukwekkend die klokken...

346 treden moesten we beklimmen maar we werden daarna wel beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort en de wijde omgeving!

Na de beklimming vonden we dat we wel een drankje hadden verdiend en dus dronken we wat bij Lazy Louis. Op dat moment belde Ewout of hij ons op moest komen halen maar Noor wilde liever nog wat winkelen. Ook geen probleem! Pakten we gewoon de bus terug...

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Contact opnemen kan via onderstaande button

Welkom !

Welkom op mijn blog. Bloggen doe ik al sinds Januari 2004. Eerst een lange tijd bij weblog ,daarna een tijdje op mijn  eigen site en sinds September 2006 op Punt.nl. Veel lees en kijk plezier !    

 

Wie zijn wij?    

 

Kitty Juf op een basisschool,student Pedagogiek, gek op mijn kinderen, mijn vriend Ewout, Sushi & tapas,feestjes en festivals, reizen, wandelen, internet en schrijven.  

 

Rebecca 3e jaars student aan de Universiteit van Amsterdam, gek op Jeffrey, hockey & pianospelen en op stap gaan.  

 

Luuk 6e klas gymnasium, gek op hockey,de playstation, school en spelletjes doen.  

Categorieën
Link naar mijn reisblog

reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl